Teknoloji

Samsung Galaxy S10 modelleri için ilk resmi işaret Çin’den geldi

samsung galaxy s10

Akıllı telefon pazarında ekim ayı oldukça hareketli geçse de, önümüzdeki yıla dair dedikodular da şimdiden etrafta dolaşıyor. 2019’un merakla beklenen telefonları arasında başı çekenlerden birisi de Samsung Galaxy S10.

Samsung Galaxy S serisinde son birkaç yıldır iki model sunuyor. Ancak 2019’da tanıtılacak S10 ile birlikte bu sayının üçe çıkacağı bir süredir iddia ediliyor. Çin‘den gelen son haber de bu iddiayı destekliyor. Ülkede piyasaya çıkacak telefonlara onay veren kurumlardan biri olan Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojisi Bakanlığı, üç farklı Galaxy S10 modeline sertifika verdi.

Bakanlık tarafından verilen sertifikalarda doğrudan Galaxy S10 ismini görmek mümkün olmuyor. Sadece “Huizhou Samsung Electronics” resmi adını taşıyan şirketin SM-G9700, SM-G9730 ve SM-G9750 model numaralı üç telefon için onay aldığı görülüyor.

Samsung Galaxy S9 için SM-G9600 model numarası kullanılmıştı. Galaxy S9+‘ın model numarası ise SM-G950 idi. Bu nedenle Çin’den gelen belgelerde görülen model numaralarının Samsung Galaxy S10 serisine ait olma ihtimali kuvvetleniyor.

Samsung Galaxy S10 ne zaman tanıtılacak?

Sertifikalarda telefonların teknik özellikleri konusunda detaya rastlanmıyor. Ancak daha önce çıkan sızıntılara göre, telefonların ekran boyutları 5.8 ila 6.44 inç arasında değişiyor. Samsung Galaxy S10 serisinin 2019’un şubat ayında MWC 2019’da tanıtılması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER