Teknoloji

Galaxy S10 serisinin yeni üyesi için beklenen işaret geldi

Samsung, Galaxy S10 serisinin beşinci üyesi olacağı söylenen Galaxy S10 Lite için beklenen resmi işaret sonunda ortaya çıktı. Akıllı telefon, ABD Federal İletişim Komisyonu’ndan (FCC) onay aldı.

FCC belgelerinde Galaxy S10 Lite’ın Ayarlar ve Hakkında bölümünden alınan ekran görüntülerini görmek de mümkün oluyor. Bu ekran görüntüleri, Galaxy S10 Lite ismini ve daha önceki sızıntılarda da karşılaşılan SM-G770F model numarasını açık şekilde doğruluyor.

Galaxy S10 Lite hakkındaki sızıntılar bir süredir etrafta dolaşıyor. Akıllı telefona ait olduğu söylenen bir Geekbench benchmark testi sonucu, S10 Lite’ın Snapdragon 855 işlemci taşıyacağını ve bu işlemciye 8 GB RAM’in eşlik edeceğini göstermişti. Aynı test, Galaxy S10 Lite’ın kutusundan Android 10 işletim sistemiyle çıkacağını da ortaya koymuştu.

samsung galaxy s10 lite

Samsung Galaxy S10 Lite üç arka kamera taşıyacak 

Brezilya kaynaklı bir sertifika ise Galaxy S10 Lite’ın 4730 mAh kapasiteli bir pil taşıyacağını ortaya çıkarmıştı. Bu pil için 45W hızlı şarj desteği sunulacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

Samsung’un Galaxy S10 Lite’ın arkasında da üçlü bir kamera sistemine yer vermesi bekleniyor. Bu sistemde ana kamera görevini 48 megapiksel çözünürlüklü sensörün üstleneceği söyleniyor. Telefonun önünde ise 6.7 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü Super AMOLED panelin bulunacağı belirtiliyor. Siyah, beyaz ve mavi renk seçenekleri olacağı söylenen telefonun kısa süre içinde resmiyet kazanması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER