Teknoloji

Samsung Galaxy S10 ile birlikte önemli yenilikler gerçekleştirebilir

samsung galaxy s10Samsung Galaxy S10 henüz ufukta görünmese de, bu durum cihazla ilgili iddia ve dedikoduların ortada dolaşması için bir engel teşkil etmiyor. Güney Koreli kaynakların iddiasına göre, Samsung parmak izi tarayıcısını ekranın içine entegre etme konusundaki hedefine Galaxy S10 ile ulaşacak. Akıllı telefon için iki farklı ekran boyutu seçeneğinin sunulmasına ise şimdiden kesin gözüyle bakılıyor.

The Bell’e konuşan kaynaklar ise Samsung’un S10 ile birlikte iris tarayıcısından vazgeçeceğini dile getirdi. Kaynaklara göre, şirket parmak izi tarayıcısının yanına üç boyutlu yüz tanıma özelliğini de ekleyecek ve biyometrik güvenlik çözümlerini bu seçeneklerle sınırlandıracak. Ancak işlerin planlandığı gibi gitmemesi durumunda Samsung’un daha yaygın çözümlere geri dönüş yapması muhtemel görünüyor.

Samsung’un telefon için biri 5.8 inç diğeri ise 6.3 inç büyüklüğünde iki farklı ekran seçeneği sunması bekleniyor. 5.8 inç modelin Galaxy S10, 6.3 inç modelin ise Galaxy S10+ adını taşıması kesin gibi görünüyor. Şubat ayında tanıtılan Galaxy S9’da 5.8 inç, S9+’ta ise 6.2 inç büyüklüğünde ekranlar bulunuyor.

Samsung Galaxy S10 modellerinden en azından birinin arkasında üç lensli bir kamera modülünün yer alabileceği de öne sürülenler arasında yer alıyor. Bu modelin S10+ olması daha muhtemel görünürken, Samsung’un böylelikle P20 Pro’yu çıkaran Huawei’ye yanıt vereceği söyleniyor.

Samsung Galaxy S10 ve S10+ ile tanışmak için önümüzde daha çok uzun bir zaman var. Güney Koreli şirketin geleneksel çıkış takvimi, bekleyişin önümüzdeki şubat ayına kadar süreceğini gösteriyor. Samsung’un ağustos ayında tanıtacağı Galaxy Note 9’un da S10 ve S10+ ile ilgili bazı ipuçları verebileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER