Manşetler

Samsung Galaxy S10 ile birlikte kârını yeniden artırmayı hedefliyor

samsung galaxy s10

Samsung 2018’in son çeyreğine ait finans raporunu yayınladı. Şirket kısa bir süre önce sonuçlara ilişkin öngörülerini paylaştığında kârında ciddi bir düşüş beklediğini belirtmişti. Nihai finans raporu da bu öngörüyü doğruladı. Güney Koreli elektronik devi, 2018’in son çeyreğini 10.8 trilyon won (50.8 milyar TL) operasyon kârı ile tamamladı. Söz konusu meblağ, şirketin kârının bir önceki yıla göre yüzde 29 oranında gerilediği anlamına geliyor. Güney Koreli elektronik devinin bir önceki çeyrekteki toplam geliri ise 59.27 trilyon won (279 milyar TL) oldu. Samsung Galaxy S10 ile birlikte bu durumu tersine çevirmeyi hedefliyor.

Samsung’dan yapılan açıklamada, gelir ve operasyon kârında yaşanan düşüşün birincil faktörünün bellek yongalarına olan talepteki düşüş olduğu belirtildi. Bellek yongaları uzun süredir Samsung’un en önemli kâr kalemi olarak öne çıkıyor. Akıllı telefon satışlarındaki düşüş ve mobil ekran pazarında artan rekabet de kârın azalmasına yol açan faktörler arasında sayılıyor.

Güney Koreli teknoloji devi, bellek biriminde işlerin kısa vadede düzelmesini beklemiyor. Akıllı telefon satışlarındaki yatay seyir nedeniyle de yıllık bazda yine zayıf bir performans öngörüsünde bulunan şirket, üst segment akıllı telefon pazarındaki iddiasını ortaya koymaktan geri kalmıyor.

Zayıf son çeyrek performansına rağmen yıl genelinde rekor kıran bir performansa imza atan Samsung, adını ilk kez doğrudan zikrettiği Galaxy S10 ile önümüzdeki aylarda satış performansını artıracağına inanıyor. Şirket zorlu akıllı telefon pazarında katlanabilir ve 5G uyumlu cihazların da kendisine avantaj sağlayacağına inanıyor. S9’un beklentileri karşılayamamış olması, Samsung’un üstündeki baskıyı biraz daha artırıyor.

Samsung Galaxy S10, 20 Şubat’ta resmen gözler önüne çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER