Teknoloji

Samsung Galaxy S10 ile birlikte 5G desteği sunmaya başlayacak

samsung galaxy s10
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Galaxy S10, henüz duyurusuna tahminen iki ay olmasına rağmen, uzun süredir akıllı telefon pazarının en çok konuşulan ürünlerinden biri olmayı sürdürüyor. Güney Koreli şirketin S10 için dört farklı model seçeneği sunması bekleniyor. Bu modellerde altı kamera, büyük ekranlar ve değişken renk seçenekleri gibi özelliklerin olması öngörülüyor. Samsung S10’un oldukça köklü bir değişimi beraberinde getireceğini de saklamıyor.

Güney Koreli şirket, S10 ile birlikte 5G dönemine de güçlü bir başlangıç yapmayı hedefliyor. ABD’de hem Verizon hem de AT&T, 2019’un ilk yarısı itibarıyla Samsung’un 5G destekli ilk Galaxy telefonunu satmaya başlayacak. Bu telefonun Galaxy S10 olacağını tahmin etmek çok zor değil.

AT&T’nin mobilite ve eğlenceden sorumlu başkanı David Christopher da konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “5G sadece bir şebekeden fazlası olacak. Müşteriler daha önce görülmemiş fırsatlara neredeyse gerçek zamanlı olarak bağlanabilecek. Samsung ile birlikte müşterilerimize en iyi teknolojiyi ve inovasyonu götürmek istiyoruz. 5G ile birlikte düşlediğimiz gelecek henüz başlıyor ve müşterimiz olmak için muhteşem bir dönemde olduğumuzu söylemem gerekiyor.”

5G’nin evlerdeki geniş bant bağlantısının yerini alacak kadar güvenilir ve hızlı olduğu biliniyor. Telefonlara entegrasyon da bu teknolojinin önündeki fırsatları artırıyor. Dolayısıyla Samsung’un Galaxy S10 ile 5G desteği sunacak olması dönüşüm için önem taşıyor.

Samsung Galaxy S10 serisinde sunulacak dört modelden sadece birinde 5G desteğinin bulunması bekleniyor. Söz konusu model, hâlihazırda “Beyond X” etiketiyle anılıyor. Samsung’un katlanabilir ekranlı telefonuna da 5G desteği eklemesi öngörülse de, bu telefonun sınırlı sayıda satılacak olması Galaxy S10’u ön plana çıkarıyor.

İLGİLİ HABERLER