Teknoloji

Samsung Galaxy S10 iFixit’in ameliyat masasına yatırıldı

samsung galaxy s10

Yeni tanıtılan amiral gemisi telefonlar piyasaya çıkmalarıyla birlikte çeşitli testlerden geçiyor. iFixit tarafından yapılan parçalara ayırma işlemi de bu testler arasında bulunuyor. Samsung‘un kısa süre önce tanıttığı Galaxy S10 ve S10e de iFixit’in ameliyat masasına yatırılan en son cihazlar oldu. Samsung Galaxy S10 parçalarına ayrıldığında modern akıllı telefon tasarımının nasıl karmaşık bir hâl aldığı daha net biçimde görülüyor.

Galaxy S10’da en yeni bileşen olarak ultrasonik parmak izi tarayıcısı dikkat çekiyor. Ekranın altına yerleştirilen bu parmak izi tarayıcısı, sadece sesi kullanarak parmak izinin üç boyutlu bir haritasını çıkarabiliyor. Bant benzeri ince bir şerit gibi görünen parmak izi tarayıcısının ekranın arkasına yapıştırıcıyla tutturulduğu görülüyor.

Geniş parmak izi okuma alanları barındıran ekranlara sahip prototipler daha önce ortaya çıkmıştı. Ancak Samsung’un çözümü bu prototiplere kıyasla çok daha küçük olması ve ilk kez böyle önemli bir ticari üründe kullanılmasıyla dikkat çekiyor. Ultrasonik sensör standart parmak izi tarayıcılarından daha küçük olduğu için parmağın pozisyonu konusunda daha dikkat etmek gerekiyor.

Samsung Galaxy S10 farklı ısı tahliye yöntemlerine sahip

Galaxy S10’da farklı ısı tahliye yöntemlerinin varlığı dikkat çekiyor. Tıpkı Note 9 ve Galaxy S9’da olduğu gibi, S10’da da işlemciyi ve depolama alanını soğutmak için kullanılan büyük bir buhar çemberi yer alıyor. Ekran arkasının bakırla kaplanmış olması sayesinde büyük bir soğutucu işlevi de görüyor.

Samsung Galaxy S10 ailesi, tamir edilebilirlik konusunda iFixit ekibinden pek iyi not alamadı. Pillerin yapıştırılmış olması ve kolay çıkarılmalarını sağlayacak mekanizmaların bulunmaması, çıkarılmalarını zorlaştırıyor. iFixit, tersten şarj özelliğinin telefonu fazla ısıttığına ve uzun vadeli pil ömrü için iyi olmadığına dikkat çekiyor. Arka panelin kolay çıkarılamaması ve ekranın da telefondan çıkarılabilecek en son bileşen olması da telefonun tamirinin zorluğunu gösteriyor. iFixit bu zorluğu telefonun tamir edilebilirliğine 10 üzerinden 3 puan vererek gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER