Teknoloji

Samsung Galaxy S10 için iki önemli güncelleme planlıyor

samsung galaxy s10 türkiye fiyatı çıkış tarihi

Samsung Galaxy S10 serisinin özellikler kümesini önemli derecede genişletecek adımlar atmaya hazırlanıyor. Aralarında hızlı şarj ve kameranın da bulunduğu alanlarda yeteneklerin daha da artırılması planlanıyor.

Akıllı telefonlar hakkında geçtiği sızıntılarla bildiğimiz Ice Universe rumuzlu Twitter kullanıcısı, Samsung Çin’in başkanının, Galaxy S10’un şarj çıkış gücünün 25W seviyesine çıkarılmasının değerlendirildiğini ve S10 serisi için kullanışlı bir süper gece modunun geliştirilmekte olduğunu söylediğini öne sürdü.

Öncelikle kablosuz hızlı şarj güncellemesinin Samsung Galaxy S10 için ne anlama geldiğine bakalım. Samsung şimdiye kadar hızlı şarj konusunda daima iddialı bir şirket olmuştur. Galaxy S10 da selefleri gibi 15W ile sınırlı bir kablosuz şarj sistemiyle geliyor. Görülen o ki, rakiplerinin kaydettiği ilerlemeler Samsung’u da hızlı şarj teknolojisinin önündeki engelleri kaldırma yolunda ikna etmişe benziyor. Böylelikle şirket, bir yazılım güncellemesiyle 25W şarj desteğini sunmayı planlıyor.

Teknik olarak bunu yazılım optimizasyonlarıyla ayarlamak mümkün.Samsung’un ürün yelpazesi içinde yer alan Galaxy A30 ve A50 gibi modeller daha en baştan 25W hızlı şarj özelliğiyle sunuluyor.

Kamera tarafında ise, en önemli hedef karanlıkta daha iyi fotoğrafların çekilmesine yardımcı olmak. Google geçen yıl çıkardığı Pixel 3’te getirdiği Night Sight modu ile yeni bir standart belirlemişti. Bu mod cihazın tamamen karanlık bir ortamda “görebilmesini” ve aydınlık fotoğraflar çekebilmesini sağlıyor. Samsung da benzer yetenekleri sunmak istiyor.

Galaxy S10’da hâlihazırda Bright Night adı verilen bir özellik bulunuyor. Ancak bu, kameraya eklenmiş Sahne İyileştiricisi paketinin bir parçası olarak yer alıyor ve hâlâ Google’ın kendi sistemi kadar iyi bir performans sunmuyor. Önümüzdeki zamanlarda gelecek bir yazılım güncellemesi, gerçek anlamda gelişmiş gece modunu getirerek Google’ınkinin performansını yakalamaya yardımcı olabilir. Böylelikle düşük ışıkta fotoğraf çekimi savaşında Galaxy S10 bir takviye daha kazanmış olacaktır.

Samsung’un bu yazılım güncellemelerini kullanıcılara ne zaman getireceği henüz kesinlik kazanmadı. Umarız, çıkan bu haberler doğrudur ve Samsung gerçekten bu iyileştirmeler üzerinde çalışıyordur.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER