Manşetler

Samsung’dan Galaxy S10 için 1 TB depolama alanı sinyali

samsung galaxy s10

Samsung Galaxy S10 serisi telefonlarını yakında tanıtacak. Güney Koreli şirket, tanıtım etkinliği öncesinde yaptığı duyurularla S10’a dair bazı ipuçları da veriyor. Samsung, 1 TB eUFS depolama çözümünün hazır olduğunu ve geniş ölçekli üretimin başladığını belirtti. Şirketin açıklaması, telefonların tek bir flaş bellek yongasıyla 1 TB depolama alanı sunabileceği anlamına geliyor.

Samsung’un bellek pazarlamasından sorumlu başkan yardımcısı Cheol Choi, 1 TB kapasiteli eUFS çözümünün yeni nesil mobil cihazlarda dizüstü bilgisayarlara daha yakın bir kullanıcı deneyimini sağlamayı kolaylaştıracağını belirtti. Samsung’un 512 GB kapasiteli depolama birimiyle aynı boyutta olan yeni yonga, saniyede 1000 megabayta kadar çıkan okuma hızları vadediyor. Güney Koreli şirket, bu hızın standart bir microSD kartın okuma hızının 10 katı olduğunun altını çiziyor.

Samsung geçtiğimiz yaz tanıttığı Galaxy Note 9 için “1 TB’a hazır” şeklinde bir tanımlama kullanmıştı. Akıllı telefonun 512 GB depolama alanına sahip versiyonunu satın alanlar, 512 GB kapasiteli bir microSD kartla 1 TB depolama alanına erişebiliyor.

1 TB kapasiteli eUFS çözümüyle resmen tanışmak için fazla beklemek gerekmeyebilir. Samsung Galaxy S10, 20 Şubat’ta gözler önüne çıkacak. Şirketin akıllı telefonun 1 TB depolama alanına ve 12 GB RAM’e sahip bir versiyonunu da çıkaracağı söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER