Teknoloji

Samsung Galaxy S10 Exynos 9820 ve Mali-G76 GPU taşıyacak

samsung galaxy s10
Samsung Galaxy S9 ve S9+

Samsung Galaxy S10 büyük ihtimalle önümüzdeki yılın şubat ayında gözler önüne çıkacak. Ancak akıllı telefona dair sızıntı ve detaylar şimdiden etrafta dolaşıyor. Tasarım unsurları, kamera kurulumu ve güvenlik önlemleri sızıntılarda öne çıkan noktalar olurken, ünlü duyumcu Ice Universe tarafından yapılan son paylaşımda telefonun işlemcisine odaklanılıyor.

Telefonun kalbinde Samsung’un yeni nesil üst sınıf yonga seti Exynos 9820’nin bulunması bekleniyor. 2+2+4 DynamIQ mimarisini taşıyan yonga setinde toplam sekiz çekirdek yer alıyor. Bu sekiz çekirdekten ikisini 3.3 GHz hıza kadar çıkabilen Exynos M4 oluşturuyor. Bunun yanında iki adet orta hızlı Cortex-A75 veya A76 çekirdeğin kullanılması bekleniyor. Kalan çekirdeklerin dördünü ise Cortex-A55’in oluşturması öngörülüyor.

Yonga setinde grafik yükünü ise 18 çekirdekli Mali-G76 MP18 çekiyor. 7 nm. yonga mimarisiyle üretilen ilk grafik işlemcisi olan Mali-G76’nın hem performansı hem de verimlilik seviyesini yukarıya çekiyor.

Samsung’un 2018’in başından bu yana kendi grafik işlemcisini geliştirmek adına yoğun biçimde çalıştığı biliniyor. Ancak söz konusu grafik işlemcisinin yılın ikinci yarısından önce ticari kullanıma hazır hâle gelmesi beklenmiyor. Samsung Galaxy S10 sonrasında da öncelikli olarak giriş seviyesi cihazlarında kendi tasarımı olan grafik işlemcilerini kullanacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER