Teknoloji

Samsung Galaxy S10’da kripto para cüzdanı bulunacak

samsung galaxy s10

Samsung Galaxy S10 ile ilgili sızıntılara bir yenisi daha eklendi. Ancak bu sefer sızıntının odak noktasında telefonun ekranında görülenler bulunuyor. Duyumcular Gregory Blake ve Ben Geskin tarafından paylaşılan ve S10’a ait olduğu belirtilen fotoğraflarda, Samsung Blockchain KeyStore isimli bir özellik görülüyor. Fotoğraflardan bu özelliğin bir tür kripto para cüzdanı işlevi göreceği anlaşılıyor.

Kullanıcıların mevcut cüzdanlarını telefona taşıyabilmenin yanı sıra tamamen yeni bir cüzdan da oluşturabileceği ifade ediliyor. Sızan görsellerde sadece Ethereum’un desteklendiği görülse de, SamMobile sitesinde yer alan habere göre; Bitcoin, Bitcoin Cash ve ERC20 desteğinin de yolda olduğu belirtiliyor.

Sızan fotoğrafta S10’un ekranındaki deliğe yerleştirilen ön kamerayı da son derece net biçimde görmek mümkün oluyor.

Kripto para cüzdanının ilk günden itibaren kullanıma hazır olup olmayacağı ise şu an için belirsizliğini koruyor. Ancak bu belirsizlik fazla uzun sürmeyecek. Samsung Galaxy S10, 20 Şubat’ta düzenlenecek tanıtım etkinliğinde resmen gözler önüne çıkacak. Samsung’un bu etkinlikte Blockchain KeyStore’dan, kısa da olsa, bahsetmesi muhtemel görünüyor. Kripto para cüzdanının S10 almak için temel motivasyon olması beklenmese de, dijital paralara yatırım yapanlara için cezbedici bir ekstra unsur olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER