Teknoloji

Samsung Galaxy S10 için 5G destekli başka bir model çıkaracak

samsung galaxy s10

Galaxy Note 9‘un tanıtılmasının ardından Samsung cephesindeki gözler sıradaki amiral gemisi olan Galaxy S10’a çevrildi. Samsung Galaxy S10 büyük ihtimalle 2019’un birinci çeyreğinde resmiyet kazanacak. Son haberlere göre, Samsung telefonu üç farklı modelle potansiyel kullanıcıların karşısına çıkaracak. Söz konusu modeller Beyond 0, Beyond 1 ve Beyond 2 kod isimleriyle anılıyor.

Beyond 0 kod isimli modelin telefonun “Lite” versiyonu olması öngörülüyor. Beyond 1 ve Beyond 2’nin ise standart ve Plus modeller olması bekleniyor. Ancak Güney Kore’den gelen son haberler, başka bir durumu işaret ediyor. Samsung’un telefona 5G anteni eklemeye karar verdiği, ancak bu tercih fiyat artışına sebep olacağı için 5G desteğini farklı bir modelde sunacağı söyleniyor.

Bu modelin Samsung Galaxy S10 Plus’ın başka bir versiyonu olabileceği belirtiliyor. Samsung’un en pahalı amiral gemisinin tüm özelliklerini taşıyacak olan telefon, bunlara ek olarak 5G bağlantı desteği de sunacak. Kısacası 5G destekli Galaxy S10 Plus, Samsung’un 2019’un ilk yarısındaki en pahalı telefonu olacak.

Samsung Galaxy S10 Plus’ta kullanılacak 5G antenin Samsung’un kablosuz iletişim birimi ve yerel iletişim yongaları üreten GigaLane tarafından sağlanması bekleniyor. 5G destekli Galaxy S10’un ne zaman piyasaya sürüleceği konusunda ise somut bir işaret verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER