Manşetler

Samsung Galaxy S IV’ü 14 Martta tanıtabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mobile-Review sitesinden Eldar Murtazin’in Twitter hesabı üzerinden üstü kapalı da olsa paylaştığı bir bilgi akıllı telefon pazarının önümüzdeki ay içinde daha da hareketleneceğinin habercisi oldu. Takipçilerine 14 Mart tarihini işaret eden Murtazin, HTC’nin yarın tanıtacağı ve büyük ihtimalle HTC One adını taşıyacak akıllı telefonun satış hedefini yaklayamayacağını iddia etti ve 2012’de yaşanan durumun tekrarlanacağını ifade etti. Murtazin Galaxy S IV’ten bahsetmese de Samsung üzerine uzmanlaşmış web sitesi SamMobile, tweette Samsung’un merakla beklenen yeni gözde telefonu Galaxy S IV’e gönderme yapıldığını ve akıllı telefonun 14 Martta New York’ta düzenlenecek bir etkinlikte tanıtılacağını belirtti.

samsung-galaxy-s-iv-070213

The Verge sitesinin konuştuğu kaynaklar da şirketin 14 Şubatta bir etkinlik düzenleyeceğini ve bu etkinlikte bir ya da birden fazla yeni cihazın tanıtılacağını doğruladı. Bu cihazlardan birinin büyük ihtimalle Galaxy S IV olması beklenirken, akıllara Galaxy S IV’te kullanıcıları nelerin karşılayacağı sorusu düştü. Güney Koreli şirket Galaxy S III öncesi döneminde cihazın tasarımını çok iyi gizlemeyi başarmış ve dikkatleri donanımsal bazı özelliklere ve uygulamalara çekmeyi başarmıştı. Samsung’un Galaxy S IV için de aynı taktiği uygulayacağı ve önümüzdeki aydan itibaren akıllı telefona ait daha fazla detayın ortaya çıkacağı düşünülüyor. Kaynakların Galaxy S III’ten yeni gözde telefona geçişteki sıçramaların Galaxy S II’den Galaxy S III’e geçiştekilere kıyasla daha büyük olacağı yönündeki demeçleri beklentileri biraz daha yükseltiyor.

Samsung Galaxy S IV’te sekiz çekirdekli Exynos 5 Octa işlemci, sekiz çekirdekli Mali-T678 grafik işlemcisi, 4.99 inç’lik SuperAMOLED Full HD ekran, 2 GB RAM, 1080p video kaydı yapabilen 13 megapiksellik arka kamera ve 720p video kaydı yapabilen 2 megapiksellik ön kamera bulunacağı iddia ediliyor. Cihazın kutudan Android 4.2.2 işletim sistemiyle çıkması bekleniyor.

İlgili >> Eldar Murtazin (Twitter), SamMobile, The Verge

İLGİLİ HABERLER