Teknoloji

Samsung Galaxy S III’ün uluslararası versiyonu da yerel arama özelliğini kaybedecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung-Galaxy-S-III-Inceleme-00027

Samsung, ABD’de piyasaya sürdüğü cihazlarında, Apple ile sürmekte olan hukuk savaşının bu cihazları etkilememesi için telefonda yerel arama yapma özelliğini kapatıyor. Bu girişim Samsung Galaxy S III’ün ABD’de satılan versiyonunu da kapsıyordu. Ancak Android Central sitesinin iddiasına göre Samsung Galaxy S III GT-i9300’ün uluslararası versiyonunda da yerel arama özelliğini kapatacak yeni bir OTA (kablosuz ağ üzerinden) güncelleme yolda.

XDA Developers forumu tarafından da varlığı doğrulanan I9300XXLG6 versiyon numaraları güncelleme 27 MB’lık bir dosya büyüklüğüne sahip ve söz konusu özelliğin kapatılmasına olanak sağlıyor. Galaxy Nexus cihazının ABD satışına önce tedbir konması, yerel arama işlevinin kaldırılmasının ardından tekrar piyasaya çıkış izninin verilmesi, Galaxy Tab 7.7’ye Avrupa Birliği sınırları genelinde yasak getirilmesi gibi durumlar Samsung’un diğer ürünleri için biraz daha tedbirli hareket etmesini zorunlu kılıyor.

Bu arada her ne kadar gelecek güncelleme yerel arama özelliğini kaldırsa da, kullanıcılar eski Google Hızlı Arama Kutusu için ayrı bir uygulama yükleyerek bu işlevi tekrar kazanma şansına sahip.

İlgili >> Android Central, XDA-Developers

İLGİLİ HABERLER