Teknoloji

Samsung Galaxy S III’ün benchmark testinde HTC One X’i geride bırakıyor

Dün akşam Londra’da düzenlenen Unpacked 2012 etkinliğinde tanıtılan Samsung Galaxy S III‘ün içinde dört çekirdekli Samsung Exynos işlemci yer alıyor. 29 Mayısta Avrupa’da piyasaya çıkması beklenen ve gelecek ay ülkemizde de tanışmayı umut ettiğimiz Samsung Galaxy S III‘ü yerinde inceleme fırsatı bulan teknoloji gazetecileri ve blog yazarları bu cihazı benchmark testlerinden de geçirmeyi ihmal etmedi.

Slashgear tayfası da bu cihazı popüler Android benchmark testlerinden biri olan Quadrant ile sınama fırsatı bulmuş. Cihazın içinde yer alan kurulum 5642 gibi bir puan elde etmeyi başarmış. Benchmark testi içindeki alt sonuçlara bakıldığında dört çekirdekli Exynos işlemcinin 12781 CPU puanı elde edildiği görülüyor. I/O puanı 7606, 2D puanı 1000, 3D puanı 2171, bellek puanıysa 4653’tü. Bu arada Slashgear elde edilen bu benchmark sonuçlarını aynı yazılımla daha önce gerçekleştirilen dört çekirdekli Tegra 3 ve çift çekirdekli Snapdragon işlemcili HTC One X ve One XL ile karşılaştırmış. Samsung Galaxy S III’ün 5642 puan elde ettiği testte One X 4850, One XL ise 4835 puan elde etmiş.

Slashgear ekibinin elde ettiği tablo bu. Ancak kesin sonuca varmak için cihazları kendi elimizle test etmemiz gerekiyor. Umarız ilerleyen zamanlarda bunun fırsatını bulacağız.

İlgili – Slashgear

[Görsel – Slashgear]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER