Teknoloji

Samsung Galaxy S III’ün 480 inç 720p ekranında PenTile teknolojisini tercih etti

Merakla beklenen Samsung Galaxy S III nihayet tüm dünyaya yüzünü gösterdi. Samsung’un bu telefonda Super AMOLED Plus teknolojisine sahip ekran kullanacağı düşünülüyordu, ancak Samsung bir sürpriz yaparak PenTile RBGB teknolojisini barındıran Super AMOLED HD ekrana yer verdi. Aynı teknolojiyi barındıran ekran Galaxy Nexus’ta da yer alıyor.

Samsung Galaxy S II’de yer alan Super AMOLED Plus teknolojili ekran yüksek görüş açılarında bile renk doğruluğundan ödün vermeden iyi bir görüntü kalitesi sunuyordu. PenTile teknolojisini barındıran Super AMOLED ekranlar da iyi görüş açısı ve kaliteli görüntü sunsa da, görüş açısı yükselmeye başladığında renkte hafif yeşile doğru kaymalar gözleniyor.

Sonuç olarak Samsung Galaxy S III, Galaxy S II’nin 4.3 inç’lik 800 x 480 çözünürlüklü ekranına hem boyut hem de çözünürlük anlamında fark atıyor. Ancak boyut ve çözünürlükteki artışın getirdiği artıların bir kısmı “Plus” takısının eksikliğiyle götürülüyor. Yine de, ekran hakkında kesin bir fikre varmak için cihazın Türkiye’ye gelmesini beklememiz ve kendi gözlerimizle görmemiz gerekiyor.

İlgili – Slashgear

İLGİLİ HABERLER