Teknoloji

Samsung Galaxy S III’ü etkileyen Exynos 4 güvenlik açığını yazılım güncellemesiyle kapatmaya başladı

Samsung Galaxy S III’te de yer alan Exynos 4 işlemcilerle ilgili ciddi bir güvenlik açığı bulunduğuna dair haberler geçtiğimiz haftalarda medyaya yansımıştı. Bu açık nedeniyle kullanıcıların cihazları tek bir tıklamayla root edilebiliyor, zararlı yazılımlar aracılığıyla bu cihazların kontrolü ele geçirilebiliyordu. Ayrıca bu açık cihazın fiziksel belleğine erişim imkanı da veriyordu. Samsung bu hatayla ilgili haberlerin yayılmaya başlamasının ardından sorunla ilgilendiğini ve bir yamanın en kısa zamanda yayınlanacağını kaydetmişti.

Samsung-Galaxy-S-III-Inceleme-00014

SamMobile tarafından verilen habere göre, Güney Koreli şirket söz konusu problemi ortadan kaldıran yamayı dağıtmaya başladı. Şu an için sadece İngiltere’deki kullanıcıların bu güncellemeyi aldığı kaydediliyor. Ancak kısa süre içinde İngiltere dışında yaşayanlar da beklenen yamayı alacaklardır. Bu arada Galaxy S III dışında Exynos işlemci kullanan başka cihazlar da var ve onlar da risk altında bulunmaya devam ediyor. Umarız Samsung o cihazlar için de güncelleme çıkarmakta fazla geç davranmaz.

Bu arada yayınlanan güncellemenin geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan ve cihazın anakartının bozulmasına neden olan, sonuçta cihazın öyle ya da böyle kullanılmaz hâle gelmesine yol açan hatanın da giderildiği söyleniyor. Ancak Samsung bu hatanın gerçekten giderilip giderilmediğini doğrulamış değil, bunu da belirtmekte fayda var. Bu arada büyük hataların çözülmesinin yanı sıra ufak tefek yamalar da güncellemeyle birlikte kullanıcılara ulaştırılıyor.

İlgili >> SamMobile

İLGİLİ HABERLER