Teknoloji

Samsung Galaxy S III’te beklenen dört çekirdekli işlemci ve çift çekirdekli Exynos 5 ile ilgili detaylar

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Qualcomm’u ürün gamından silip kendi işlemci çözümlerini kendi markasını taşıyan ürünlerde kullanmaya niyetli. Her ne kadar bu strateji resmi olarak dillendirilmese de, Güney Kore’deki yöneticiler buna yönelik detayları belli ediyor. Yüksek mevkideki bir Samsung yöneticisi Korea Times’a Samsung’un stratejik dijital ürünlerinde tek yongalı çözümlerini kullanmak için Qualcomm’a yüksek miktarlarda paralar döktüğünü, ancak Qualcomm’un gitgide avantaj kaybetmekte olduğunu söylemiş.

Başka bir yönetici de Samsung’un Qualcomm’a olan bağımlılığı azaltmak konusunda niyetli olduğunu, yüksek profilli cihazlar için lojik tabanlı yongaların ve internete bağlı tüketici cihazlarında kullanılacak grafik kontrolörleri ve çekirdek iletişim yongaları için kombine edilmiş lojik ve bellek yongaların üretimi konusunda önemli adımlar atıldığını belirtmiş. Samsung yöneticilerine göre Qualcomm yongaları daha büyük kararlılık gösterdiği ve kolaylıkla yükseltilmeye uygun olduğu düşünüldüğü için seçilmişti. Ancak Samsung yöneticileri bu düşüncenin artık geçerli olmadığını, uzun vadeli yeni planın netleştiğini vurguluyor.

Yeni stratejinin hayata geçirilmesinde Samsung’un önümüzdeki haftalarda tanıtılmasını beklediğimiz Galaxy S III akıllı telefonu da önemli bir yer tutuyor. Gelen son dedikodular bu akıllı telefonun yeni bir dört çekirdekli Exynos işlemciyle çıkacağını işaret ediyor. Exynos 4412 adını taşıyacağı düşünülen bu işlemcie hızları 200 MHz ile 1.5 GHz arasında değişen dört adet A9 çekirdeğin ve dört adet ARM Mali grafik çekirdeğinin bulunacağı tahmin ediliyor. Bunlara 64-bit Neon medya işlemcisi ve çift kanallı bellek kontrolörünün de ekleneceği beklentiler arasında. Bu işlemci telefonun 1080p 3D içerikleri bile düzgün oynatmasına yardımmcı olacak.

Samsung Galaxy S III’te yer alması beklenen yonganın ötesinde Samsung’un 32 nm ARM A15 çekirdekleri barındıran Exynos 5 işlemcisinin de hazırlıklarını yaptığı belirtiliyor. Çift A15 çekirdeğine dört adet ARM Mali T-604 MP4 GPU çekirdeği de eşlik edecekmiş. 2 GHz’e kadar çalışma frekansına sahip olacak bu işlemcinin 1600 MHz 64-bit bellek desteğine sahip olacağı da iddia ediliyor. Bu son havadisleri aktaran SemiAccurate sitesi Exynos 5 geliştirme devre kartına ait olduğunu iddia ettiği bir fotoğrafı da yayınlamış. Exynos 5 yongasetlerini barındıran mobil cihazları ne zaman göreceğimiz konusunda henüz bir bilgi yok.

İlgili – Korea Times
İlgili – SemiAccurate

İLGİLİ HABERLER