Teknoloji

Samsung Galaxy S III’te 720p çözünürlüklü, PenTile teknolojisi içermeyen AMOLED ekran bulunabilir

samsung-galaxy-s-ii-turkiye-lansmani-00012Merakla beklenen Android cihazları arasında yer alan Samsung Galaxy S III ile ilgili yeni dedikodular ortalıkta dolaşmakta. Güney Koreli bir haber kaynağına DDaily’ye göre gelecek nesil Samsung Android telefonu Galaxy Nexus gibi 4.65 inç, 720p çözünürlüklü bir ekran barındıracak. Ancak söz konusu ekranın 316 ppi piksel yoğunluklu bir Super AMOLED Plus ekran olacağı söyleniyor.

Samsung Galaxy Nexus’ta yüksek çözünürlüklü ve piksel yoğunluğu fazla bir ekran bulunuyordu. Ancak bu ekran Super AMOLED’di ve doğal olarak PenTile teknolojisini kullanıyordu. Bu teknolojide yeşil piksellerin arasında birbirini izleyen kırmızı ve yeşil pikseller kullanılıyor. Bu durum Super AMOLED ekranlardaki yazılarda granülleşmeye, resimlerde beneklenmelere ve yüksek görüş açılarında yeşile çalan gözle zor seçilebilecek renk değişimlerine sebep oluyordu.

Super AMOLED Plus ekranlarda yukarıdaki gibi bir durum söz konusu değil. İşte bu nedenle Samsung, Galaxy S III’te Super AMOLED Plus ekranı seçecektir, tıpkı Galaxy S II’De olduğu gibi. Telefonun parlak ve dokulu plastik yerine seramik bir kasayla geleceği, bu kasanın 7 mm.’lik bir kalınlığa sahip olacağı söyleniyor. Bu arada telefonun dört çekirdekli işlemci taşıyacağı ve NFC bağlantı desteği barındıracağı da iddialar arasında.

Bu arada PowerBoard adlı bir sire üzerinde yayınlanan benchmark sonuçları Samsung Galaxy S II, Galaxy Nexus ve GT-i9300 kod adıyla anılan gizemli cihazın karşılaştırmasını içeriyor. Samsung GT-i9300’ün Galaxy S III’e ait olduğuna inanılan kod adı olduğunu düşünenler var, ancak son iddialar bunun Galaxy S III’ü değil de başka bir cihazı temsil ettiği yönünde. PowerBoard üzerinde paylaşılan teknik özelliklere baktığımızda GT-i9300’ün 1.4 GHz çift çekirdekli Exynos işlemci, Mali 400 MP grafik işlemci ve 1024 x 600 çözünürlüklü ekran barındırdığını görüyoruz. Bu teknik özellikler, yukarıda Güney Koreli yayının verdiği dedikodularla pek uyuşmuyor.

Samsung Galaxy S III’ün ne zaman tanıtılacağı hâla netleşmedi. Telefonun bu ay içinde tanıtılacağını bekleyenler bulunuyor, ancak mayısa sarkma da söz konusu olabilir. Her ne kadar telefonun tanıtılması gecikmiş olsa da, yaz başında piyasaya çıkacağına inanılıyor.

İlgili – DDaily
İlgili – PowerBoard

İLGİLİ HABERLER