Teknoloji

Samsung Galaxy S III Mobil Dünya Kongresi’ni ıskalayabilir

Samsung’un Galaxy S III olarak anılan ve 2012 yılının gözde Galaxy akıllı telefonu olması beklenen cihazın gelecek ayın sonlarında düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılacağını tahmin ediyorduk. Ancak ortaya çıkan son dedikodular Güney Koreli şirketin bu telefonun çıkışını 2012’nin ilerleyen zamanlarına erteleyebileceği şeklinde.

The Verge ve BestBoyz tarafından dillendirilen iddialara göre Samsung, Galaxy S III’ü gelecek ay Barselona’ya getirmeyecek. Şu anda telefonla ilgili olarak yaşanan en az iki sıkıntının telefonun çıkış tarihi üzerinde etkisi olduğuna inanılıyor. Bu sorunların ne olduğu konusunda herhangi bir bilgi olmasa da, Samsung’un her yeni Galaxy S cihazıyla çıtayı biraz daha yükseltmeye çalıştığını ve bu yolda bazı sorunlarla karşılaşabileceğini de kabul etmek gerek.

Aslına bakarsanız, Samsung bu yılın Mobil Dünya Kongresi’nde Galaxy S III’ü taıtacağı şeklinde resmi bir bilgi vermedi, bu nedenle ortadaki bu durumu Galaxy S III’ün çıkışında bir gecikme olarak resmen yorumlamak yanlış olur. Ancak geçmiş iki Galaxy S cihazının Mobil Dünya Kongresi zamanında çıktığını düşününce insan ister istemez üçüncü cihazın da aynı zaman aralığında aynı yerde tanıtılacağını düşünüyor. Üstelik daha önce çıkan çeşitli söylentiler de bu beklentiyi güçlendiriyordu.

Samsung Galaxy S III’ün neye benzeyeceği ve içinde ne gibi bileşenler barındıracağına yönelik dedikodular da sürekli yapılmakta. Telefonun 1.5-1.6 GHz seviyelerinde çalışan dört çekirdekli işlemciye ve Samsung’un kendi özelleştirmelerini içeren bir Ice Cream Sandwich sürümüne sahip olacağı söyleniyordu. Ekranın ise Galaxy Nexus’taki gibi 4.65 inç’lik, 1280 x 720 çözünürlüklü bir ekran olması muhtemel. Cihazın arkasında da 12 megapiksel kameranın yer alacağına inanılıyor.

Samsung Galaxy S III belki Mobil Dünya Kongresi’ni ıskalayabilir, ancak şirketin bu telefonu 2012’nin ilk yarısı içinde tanıtıp yazın başlarında, Türkiye’de de, piyasaya sunmasını bekliyoruz.

İlgili – The Verge
İlgili – BestBoyz

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER