Manşetler

Samsung Galaxy S III kamera ve multimedya deneyimini artırıcı uygulamalar sunuyor

Samsung’un perşembe akşamı Londra’da tanıttığı Galaxy S III’ün arkasında 8 megapiksellik, otomatik odaklı ve LED flaşlı bir kamera yer alıyor. 1080p HD video kaydı yapabilen bu kameraya ek olarak cihazın önünde de 2 megapiksel, 720p HD video kayıt yetenekli ikinci bir kamera yer almakta. Kameraların teknik açıdan çığır açıcı yenilikler sunduğu söylenemez. Ancak Samsung yazılım ve servis alanında sunduğu özelliklerle Samsung Galaxy S III kullanıcılarına farklı bir kamera deneyimi yaşatmayı hedefliyor.

Galaxy S III’ün kamera uygulamasında Best Shot ve Best Photo adı verilen işlevler yer alıyor. Bunlar sayesinde saniyede 6 kareye kadar hızla 20 kadar kare art arda hızlı bir şekilde çekiliyor. Sonrasında Galaxy S III bunlardan en iyi sonuç verenini, örneğin fotoğrafa konu olan insanların gözlerinin kapalı olup olmadığına veya gülüp gülmediğine bakarak ya da parlaklık ve bulanıklık gibi kriterleri değerlendirerek karar veriyor. HTC One serisi cihazlarda olduğu gibi Samsung Galaxy S III’ün kamera uygulamasında da video kaydı devam ederken aynı anda fotoğraf çekmeye izin veren bir tuş bulunuyor. Galaxy S III’te yüz tanıma işlevi çerçeve içindeki insanların yüzüne çift tıklayarak otomatik yakınlaştırma özelliğiyle daha da zenginleştirilmiş.

Samsung Galaxy S III ile çektiğiniz fotoğraflar Buddy Photo Share özelliği yardımıyla telefonun rehberinde kayıtlı tutulan kişilerin yüzleriyle otomatik olarak eşleştiriliyor ve çekilen fotoğraflar, fotoğraflardaki kişilerle otomatik olarak paylaştırılıyor. Social Tag işlevi tanınan kişilerin Google+ iletişim bilgilerinin üzerinden geçiyor ve sonrasında onların Facebook sayfalarına veya telefondaki kontakt bilgilerine bağlantı sunuyor. Yüz tanıma teknolojisi Face Slideshow adı verilen bir özellikte de kullanılıyor. Burada kişilerin fotoğrafları grup halinde çekilmiş fotoğraflardan ayıklanıyor. Group Tag özelliğiyse çerçevede görülen kişilere göre çekimleri otomatik olarak sıralıyor.

Geliştirilmiş kamera işlevlerinin yanı sıra multimedya işlevlerinde de birtakım iyileştirmeler yapıldı. Samsung’un AllShare teknolojisi daha da zenginleştirildi. AllShare Cast telefonun ekranındaki görüntünün DLNA yardımıyla büyük ekranlı TV’lerde paylaştırılmasını sağlıyor. AllShare Play ise Galaxy S III sahiplerinin evde veya işteki PC’leri gibi uzaktaki cihazlarda bulunan multimedya ve dosyalara erişmesini sağlıyor. Pop-up Play ise telefon için bir resim içinde resim (PiP) işlevi sunuyor. Kullanıcı telefon ekranında herhangi bir uygulamayı görüntülerken aynı anda yine ekranın herhangi bir yerinde açık olan ve rahatlıkla hareket ettirilebilen video penceresi üzerinde video seyredebiliyor.

İlgili – Samsung Tomorrow

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER