Teknoloji

Samsung Galaxy S III için Jelly Bean ROM’u sızdı

Yaşanan gelişmeler Samsung Galaxy S III için Jelly Bean güncellemesinin yakın olduğunu gösteriyor. 29 Ağustosta gerçekleştirilecek Galaxy Note lansmanı esnasında Galaxy S III için Jelly Bean güncellemesinin de açıklanacağı konuşuluyor. Bu dedikoduya Jelly Bean bellenimini cihazını yükleyip bunun videosunu internet üzerinden paylaşan bir kullanıcının katkıda bulunduğunu söyleyebiliriz. Son olarak Jelly Bean ROM’u SamMobile sitesi yardımıyla internete sızdı. Kendine güvenen ve ne yapacağını bilen sabırsız kullanıcılar Galaxy S III’lerine bu sızmış ROM’u elle yükleyebilir.

Ancak SamMobile’ın belirttiğine göre sızan bu Jelly Bean sürümü final değil, 31 Temmuz tarihinde derlenmiş bir ön sürüm olma niteliğini taşıyor. Sitenin söylediğine göre güncellemenin ay sonuna yetiştirilmesi için işler yolunda ilerliyor. Söz konusu güncelleme Galaxy S III kullanıcıları tarafından ister kablosuz bağlantı ister de bilgisayar üzerinden Kies aracı yardımıyla indirilebilecek.

Bu arada sitede Jelly Bean güncellemesinin neler getireceğine dair bir liste de bulunuyor. Görünüşe göre, Samsung Jelly Bean’in ham sürümünde bulunankiyle uyuşan yeni bir saati bildirim çubuğuna ekleyecek. Google Now işlevine de ana ekran tuşuna uzun basmak yerine Google arama bileşen çubuğuna dokunarak ulaşılacak. Yeni canlı duvar kağıtları ve yeni bir uyku modu da cihaza ekleniyor.

SamMobile’ın sızdırdığı ROM’un bazı kusurlarının olduğuna da dikkat çekiliyor. Buna göre Jelly Bean’in yüklenmesinden sonra SD kartların formatlanma ihtimâli bulunuyor, ayrıca bazı uygulamalarda da çökme söz konusu. Bu nedenle site kullanıcılara ay sonunda çıkması beklenen resmi Jelly Bean güncellemesini beklemelerini tavsiye ediyor.

İlgili >> SamMobile

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER