Teknoloji

Samsung Galaxy S III için kablosuz şarj istasyonu, C Pen kalem ve diğer aksesuarlar

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, Galaxy S III için bir kablosuz şarj aleti de tanıttı. Bu şarj aleti üçüncü nesil akıllı telefon için yeni bir batarya kapağı ve masa yuvasından oluşuyor. Opsiyonel olarak sunulan bu cihaz sayesinde Galaxy S III sahipleri telefonlarını şarj etmek için kablodan kurtulmuş olacak.

Samsung Galaxy S III’ün en önemli özelliklerden bir tanesi kabloları kesmesi. Şirket kablosuz içerik akış teknolojisi AllShare’ı daha da geliştirdi. Hem telefondaki içeriği dışarıdaki cihazlara gönderen AllShare Cast hem de diğer cihazlardaki içeriklere erişen, onları oynatan veya düzenleyen AllShare Play işlevleri kablosuz multimedya paylaşımında önemli yer tutuyor. Kablosuz şarj istasyonu da Samsung’un bir diğer alanda kabloya ihtiyacı ortadan kaldırmasının işareti olarak dikkat çekiyor. Kablosuz şarj kitinin teknik özellikleri tam olarak bilinmiyor. Bu nedenle Samsung Galaxy S III’ü standart microUSB şarj aletine göre ne hızla şarj ettiği bilinmiyor. Samsung Galaxy S III’e özel kablosuz şarj aletinin fiyatı henüz bilinmiyor.

Samsung, kablosuz şarj kiti yanı sıra Galaxy S III için özel bir kapasitif kalem de çıkardı. C Pen olarak adlandırılan bu özel kalem sayesinde Galaxy S III’ün kapasitif dokunmatik ekranı üzerinde not alma veya çizim yapmak mümkün hale geliyor. C Pen kalem alüminyum gövdeye sahip, 3 mm’lik bir lastik uç barındırıyor. Ayrıca Galaxy S III’ün metalik tasarımıyla uyuşacak dokunuşlar içeriyor.

Samsung Galaxy S III için çıkarılacak aksesuarlar arasında ters çevrilebilir kapak, koruyucu kapaklar, masaüstü bilgisayarla kullanıma izin veren yerleştirme istasyonu, 100 W çıkış gücüne sahip hoparlör doku ve araç kiti bulunuyor. Bu aksesuarların fiyatları da şu an için belli değil.

İlgili – Slashgear
İlgili – The Verge

[Görsel – Slashgear]

İLGİLİ HABERLER