Teknoloji

Samsung Galaxy S III için araç içi kullanıma yönelik Drive Link uygulamasını yayınladı

Samsung, piyasaya geçtiğimiz aylarda sürdüğü akıllı telefon sınıfının lideri konumundaki Galaxy S III’e özgü bir uygulama yayınladı. Drive Link adını taşıyan ve araç içi kullanıma yönelik olan uygulama sayesinde araba kullanırken telefondan müzik dinlemek, GPS bilgisine ulaşmak ve elleri kullanmadan telefon görüşmesi yapmak mümkün olacak.

Drive Link’ten ilk olarak TouchWiz Nature UX’in tanıtımı esnasında bahsedilmişti. Uygulamanın açılış ekranında yerel hava durumu ve gelecek randevunun bilgisi yer alıyor. Bu bilgiler dışında navigasyon ve aramalar için de büyük ikonlar yine açılış ekranında mevcut durumda. Eğer gelecek randevu bilgisinde ya da gelen kısa mesajda bir adres yer alıyorsa, kullanıcı bir dokunuş ile söz konusu adresi varış noktası haline getirebiliyor. Uygulama, MirrorLink sayesinde araç içi bilgi ve eğlence sistemlerine de erişim sağlıyor. Yazıdan sese teknolojisi sayesinde araç kullanırken uygulama gelen kısa mesajları, e-postaları ya da sosyal medya güncellemelerini sesli olarak okuma özelliğine sahip. Telefonda yer alan müzikleri de yine uygulama aracılığı ile araç hoparlörlerini kullanarak dinlemek mümkün. Web radyoları için ise bu özellik şimdilik desteklenmiyor.

İlk etapta sadece Samsung Galaxy S III’lerde kullanılabilecek uygulama daha sonra Android Ice Cream Sandwich yüklü diğer akıllı telefonlara da indirilebilecek. Samsung Apps’ten indirilebilen uygulamaya ilk etapta 21 Avrupa ülkesinden erişilebilecek.

İlgili >> Samsung Tomorrow

İLGİLİ HABERLER