Teknoloji

Samsung Galaxy S III için 3000 mAh kapasiteli pil paketi yolda

Akıllı telefonlarına yüksek kapasiteli piller yerleştiren Samsung’un cihazlarında piller genellikle değiştirilebilir nitelikte oluyor. Bu da mevcut pilden memnun olmayanların yine Samsung tarafından sunulan aksesuar alternatiflerinden yararlanmasına olanak sağlıyor. Samsung, son olarak Galaxy S III için 3000 mAh kapasiteli yeni bir pili piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu yüksek kapasiteli pil İngiltere’de, Mobile Fun üzerinden yaklaşık 40 pound’luk fiyat etiketiyle ön siparişe sunuldu. Türkiye’ye de ocak ayında gelmesi bekleniyor.

Samsung-Galaxy-S-III-Inceleme-00010

Samsung Galaxy S III içinde 3000 mAh’lik bir batarya kullanıcılar için tek bir şarj ile daha uzun süre çalışma anlamına geliyor. Cihazın içinde 2100 mAh’lik kapasiteye sahip bir pil geliyor. Bu arada bu yüksek kapasiteli batarya ile birlikte ona uyum sağlayacak özel bir arka kapak da pakette bulunuyor. Bu kapak cihazın rengine göre mermer beyazı veya çakıl mavisi olarak çekilebiliyor. Bu yüksek kapasiteli pilin daha fazla hacim ve ağırlığa sahip olacağını göz önünde bulundurursak sadece cihazı kalınlaştırmakla kalmayacağını, cihaza ağırlık anlamında da katkıda bulunacağını söyleyebiliriz.

Bu arada Samsung Türkiye tarafında aksesuar konusunda önemli adımlar atıyor. 9000 mAh’lik batarya paketi nihayet Türkiye’ye geliyor. Rekabetçi bir fiyattan satılacak olan bu mobil şarj aksesuarının içinde tablete özel ve microUSB şarj kabloları da yer alıyor. Değiştirilebilir kablolar sayesinde iPhone veya iPad de bu özel batarya paketiyle şarj edilebiliyor. Yaklaşık 3100 mAh kapasiteli bir bataryaya sahip olan Samsung Galaxy Note II bu aksesuar yardımıyla neredeyse üç kez şarj edilebiliyor, bir şarj işlemi 6 saatte gerçekleştiriliyor.

İlgili >> MobileFun

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER