Teknoloji

Samsung Galaxy S III hangi dayanıklılık testlerinden geçiyor?

Samsung’un gözde akıllı telefonu Galaxy S III’ün şimdiye kadar çeşitli düşme testlerinden geçtiğini gördük. Bu testler sayesinde akıllı telefonun sağlamlığı hakkında belirli düzeyde bir bilgimiz var. Samsung da bu testlere kendi gerçekleştirdiği dayanıklılık testlerine ait videoyla cevap verdi.

Video bırakın Türkçe’yi, İngilizce dilinde bile değil. Ancak konuşulanları anlamaktan çok gösterilenleri görmek daha önemli diye düşünüyoruz. Videoda Samsung’un birkaç stres testinden örnekler gösteriliyor. Bu testler arasında telefonun üzerine oturma, onu bir su banyosuna yatırma, tuşlarına bir seferde 200 bin kez basma da bulunuyor. Testlerin birinde kot pantolon giydirilmiş bir robot ile insanların arka ceplerinde telefon varken bir yere oturmaları simüle ediliyor.

Sonuç olarak Samsung’un cihazlarını piyasaya sunmadan önce böyle bir test sürecini uyguladığını bilmek şirketin cihazlarının sağlamlığı açısından biraz daha ikna edici oluyor. Bazıları plastikten yapılmış telefonlara burun kıvırsa ve onları kırılgan bulsa da, Samsung ve diğerleri bunları sağlamlaştırmak ve uzun süre dayanıklı kılmak için farklı materyaller deniyor.

İlgili >> Android Community

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER