Teknoloji

Samsung Galaxy S III ve Galaxy Note 10.1’e Jelly Bean güncellemesi çok yakında gelecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, dün akşam gerçekleştirdiği IFA 2012 basın toplantısında birçok yeni ürününü tanıtırken bir yandan da mevcut iki cihazı için Android 4.1 Jelly Bean güncellemesinin işaretini verdi. Bahsettiğimiz cihazlar Samsung Galaxy S III ve Samsung Galaxy Note 10.1 . Bu cihazlar çok yakında Android’in son sürümüne güncellenmiş olacak. Etkinlikte duyurusu yapılan Samsung Galaxy Note II ise piyasaya Jelly Bean ile yüklü şekilde çıkacak.

Samsung-Galaxy-S-III-Inceleme-00027

Birinci nesil Galaxy Note da bu yazın ortalarında Android 4.0 Ice Cream Sandwich’e güncellenmişti. Her ne kadar Samsung onaylamamış olsa da, Jelly Bean’in bu cihaza geleceği tahmin ediliyor, tabii ki, şu anda öngörülmeyen bazı şartların ortaya çıkması bunu sekteye uğratabilir. Ancak Türkiye’de satılan cihazların genellikle operatör bağımsız cihazlar olduğunu göz önünde bulundurursak birinci nesil Galaxy Note’a da Jelly Bean güncellemesinin gelmesi olası gibi görünüyor.

Toparlayacak olursak, yazın başından beri piyasada olan Samsung Galaxy S III’ü satın almış olanlar çok yakında Android 4.1 Jelly Bean ile tanışma fırsatı bulacak. Yakında Türkiye’de de piyasaya çıkması beklenen Samsung Galaxy Note 10.1 de bu yıl bitmeden son Android sürümüne yükseltilmiş olacak. Bu yazılım güncellemesiyle birlikte her iki cihazın performansında artış beklemek herhalde yanlış olmaz. Bununla birlikte biz Türkiye’dekilerin şu an için işine pek yaramayan Google Now arama uygulaması da güncellemeyle bu cihazlara gelecektir. Tahmin ediyoruz ki, Samsung’un da bazı ek uygulamaları olacaktır. Bu cihazların Türkiye’ye özel güncellemeleri çıktığında sizleri haberdar edeceğiz.

İlgili >> SlashGear

 

İLGİLİ HABERLER