Teknoloji

Samsung Galaxy S II için Tegra 2 mi, Exynos mu kullanacak?

2011 Mobil Dünuya Kongresi’nin başında Samsung ve NVIDIA, Galaxy Tab 10.1’in NVIDIA’nın Tegra 2 yongaüstü sistem çözümünü kullanacağını açıklamıştı. Ayrıca ikili Tegra 2 taşıyan yeni bir akıllı telefon üzerinde çalıştıklarını duyurmuştu. Samsung’un basın toplantısında Galaxy Tab 10.1 ve Galaxy S II’nin Samsung’un Exynos yongaüstü sistemini kullanacağı belirtilmiş ve NVIDIA’nın ya da Tegra 2’nin varlığından söz edilmemişti. Samsung kendi çözümü dururken neden Tegra 2’yi kullanmak istesin?

Samsung 2010 yılında 10 milyonun üzerinde Galaxy S cihazı sattı ve bu yıl da Galaxy S II ile aynı performansı, belki de daha fazlasını yakalamayı hedefliyor. Exynos ise yongaüstü sistemler arasında yeni bir marka, Samsung tarafından geliştirilmiş ve henüz dağıtıma sunulmamış yepyeni bir grafik işlemci. Gelecek talebi göz önüne aldığımızda Samsung’un yeterli tedariği yerine getirmesi risk içerebilir.

NVIDIA’nın Tegra 2 platformu ise hemen hemen aynı CPU performansını sunarken GPU ve Flash performansı açısından Samsung ürünü rakibinden daha iyi görünüyor. Bu da onu Exynos’a iyi bir alternatif yapıyor. Samsung Galaxy S II için kendi uygulama işlemcisini tüm bölgelerde kullanmayacağını açıkladı. Bu durumda bölgelere göre gelecek talebe göre Galaxy S II’de Tegra 2 veya Exynos görebiliriz.

İlgili – AnandTech

İLGİLİ HABERLER