Teknoloji

Samsung Galaxy S II 20 milyon satış rakamını geride bıraktı

samsung-galaxy-s-ii-turkiye-lansmani-00012

Samsung Galaxy S III’ün üzerinde beklenti bir hayli yoğun, ancak ne yazık ki bu cihazı bekleyenlerin dişini biraz daha sıkması gerekecek. Çünkü Samsung’dan gelen son bilgi Galaxy S III’ün MWC 2012’de tanıtılmayacağı yönündeydi. Aslına bakarsanız, Samsung Galaxy S III’ün bu kadar fazla beklenmesinde Samsung Galaxy S II’nin iyi donanımlı ve başarılı bir Android cihazının olmasının payı büyük.

Geçtiğimiz ekim ayında dünya çapında 10 milyonluk satış rakamına ulaşan Samsung Galaxy S II, o zamandan bu yana geçen sürede de satış grafiğini yükseltmeyi başardı. Güney Koreli şirketin yaptığı son açıklamaya göre bu telefon 20 milyon satış rakamını da geride bıraktı. Samsung, 2011 yılının son çeyreğinde 36.5 milyon akıllı telefon sattı, tabii ki Galaxy S II de burada dikkate değer bir paya sahip.

Samsung Galaxy S II, Galaxy S III piyasaya çıktıktan sonra da varlığını korumaya devam edecektir. Çift çekirdekli işlemcisi, 4.3 inç ekranı ve 8 megapiksel kamerasıyla Samsung Galaxy S II bu yıl çıkması beklenen orta üst sınıf Android telefonlarına eşdeğer bir profil çiziyor. Belki Samsung konfigürasyonlarda ufak tefek oynamalara giderek bu telefonun çeşitli türevlerini çıkarabilir, Galaxy serisini daha da kalabalıklaştırabilir.

İlgili – Reuters

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER