Teknoloji

Samsung Galaxy S Edge’in her iki kenarı da kavisli ekranla kaplı olabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-galaxy-s-edge-patent-1

Samsung’un 2015 Mobil Dünya Kongresi kapsamında düzenleyeceği Unpacked etkinliğinde Galaxy S6 ile birlikte Galaxy S6’nın kavisli ekrana sahip versiyonunu da tanıtması bekleniyor. Galaxy S Edge veya S6 Edge olarak anılan akıllı telefonun sadece bir kenarında kavisli ekran bulunacağı iddia edilse de, yayınlanan patent resimleri Samsung’un yeni cihazının iki kenarının da kavisli ekranla kaplı olabileceğini gösteriyor.

ABD Patent ve Marka Ofisi tarafından yayınlanan tasarım resimlerinde akıllı telefonun iki tarafının da kavisli ekranla kaplanabileceği görülüyor. Aynı resimlerde dikkat çeken bir diğer nokta ise, telefonun üst kısmında dışarıya çıkarılabilen sarı bölüm oluyor. Söz konusu sarı bölümün değiştirilebilen pili temsil ettiği söylense de, henüz bu konuda somut bir çıkarımda bulunmak pek mümkün değil.

Samsung, daha önce Galaxy Note 4 ile birlikte kavisli ekrana sahip Galaxy Note Edge’i tanıtmıştı. Sadece tek bir kenarı kavisli ekranla kaplı Galaxy Note Edge’in ardından Galaxy S Edge’de iki tarafın da kavisli ekranla kaplanması Samsung için kısa sürede önemli bir sıçrama anlamına geliyor. Ancak şirketin tüm kozlarını hızlı tüketmeyi istememesi de ihtimaller arasında yer alıyor. Tüm bu iddiaların gerçek olup olmadığını görmek içinse mart ayına kadar beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER