Manşetler

Samsung Galaxy S 4’ün sızan videoları yepyeni özelliklerini açığa çıkardı

Samsung Galaxy S 4 bu gece New York’ta düzenlenecek Unpacked etkinliğiyle tanıtılacak, ancak bunun öncesinde cihazla ilgili epey bir şey öğrendik sayılır. Lansmana saatler kala sızan yeni videolar cihazın sahip olacağı söylenen iki önemli özelliği gösteriyor. SmartPause adı verilen göz izleme özelliği ve yüzen dokunmatik kontroller.

samsung-galaxy-s-4-sizinti-140313

SmartPause işlevi LG’nin tanıttığı özelliğe benzer bir nitelik taşıyor. Kullanıcının ekrana bakıp bakmadığını algılayan telefon buna bağlı olarak Galaxy S 4’ün ekranında oynayan bir videoyu otomatik olarak durduruyor veya devam ettiriyor. Yüzen dokunmatik kontrol ise Samsung’un S Kalem ile birlikte kullanılan Air View işlevinin özel bir türevi gibi görünüyor; S Kalem ile gerçekleştirilen çeşitli işlevler kalem olmaksızın mümkün hâle geliyor. Bir resmin veya videonun küçük resim görünümünde ön izlenmesi, takvim kaydının detaylarına bakılması gibi işlevler yüzen dokunmatik kontroller sayesinde gerçekleştirilebilecek.

Son olarak yayınlanan birkaç küçük video Galaxy S 4’ün internet tarayıcısının performansını ortaya koyuyor; görünüşe göre kullanıcıları tatmin edici şekilde hızlı bir gezinme deneyimi bekliyor. Ayrıca videolarda yeniden tasarlanmış kilit ekranı da yer alıyor. Bu arada internet tarayıcısı dokunma olmaksızın gerçekleştirilen bir başka etkileşim yöntemini ortaya çıkarıyor. Telefonu tutan kişi sayfalar arasında gezinme, sayfayı aşağı-yukarı kaydırma işlerini elini telefonun önünde sallayarak gerçekleştirebiliyor.

Aşağıda videolarda yer alan işlevler muhtemelen bu geceki Samsung Galaxy S 4 sunumunun başlıca maddeleri arasında yer alacak. Yine de, bu videolardaki cihazın ve işlevlerin gerçek olup olmadığından iyice emin olmak için birkaç saat daha beklemek en iyisi olacaktır.

İlgili >> YouTube (istevencom), Sammy Hub

İLGİLİ HABERLER