Dosya

Samsung Galaxy Round ve Galaxy S4 karşı karşıya

Esnek OLED ekranı sayesinde ortaya çıkan kavisli tasarımıyla ilk bakışta diğer akıllı telefonlardan ayrılan Samsung Galaxy Round’un Samsung imzalı diğer akıllı telefonlara göre ekstra neler sunduğu da kısa sürede merak konusu haline geldi. İlk etapta sadece Samsung’un ana vatanı Güney Kore’de satışa sunulacak olan Galaxy Round’un şirketin gözde telefonlarından biri olan Galaxy S4 ile ortak ve farklı noktalarını sizler için sıraladık.

samsung-galaxy-round-vs-galaxy-s4-101013

Ekran

Kavisli bir ekran barındıran Galaxy Round, kullanıcılarına aynı zamanda elde daha konforlu bir tutuş hissini vadediyor. Ekran büyüklüğü bakımından Galaxy S4’e üstünlük sağlayan Galaxy Round’un Super Flexible AMOLED ekranı 5.7 inç büyüklüğündeyken, Galaxy S4’te 5 inç’lik bir Super AMOLED ekran bulunuyor. Her iki akıllı telefonun ekranı da 1920 x 1080 piksel çözünürlüğe sahipken, Galaxy S4 ekran boyutunun daha küçük olması nedeniyle daha keskin bir görüntü sunuyor.

Güç

İki cihaz arasında işlemci karşılaştırması yapıldığı zaman galip gelen Galaxy Round oluyor. Akıllı telefonda dört çekirdekli 2.3 GHz Snapdragon işlemci bulunuyor. Galaxy S4 ise kullanıcılarına iki farklı işlemci seçeneği sunuyor. 4G destekli versiyonda dört çekirdekli 1.9 GHz Qualcomm Snapdragon 600 işlemci yer alırken, 4G desteği barındırmayan modelde sekiz çekirdekli 1.6 GHz Exynos 5 işlemci bulunuyor. RAM bakımından da Galaxy Round 3 GB RAM ile Galaxy S4’ün 2 GB RAM’ine üstünlük sağlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Samsung Galaxy Round ve Galaxy Note 3 karşı karşıya

Depolama

Depolama konusunda Galaxy S4, Galaxy Round’a kıyasla daha çeşitli depolama seçenekleri sunuyor. Galaxy Round’da sadece 32 GB dahili hafıza seçeneği mevcutken, Galaxy S4 16, 32 ve 64 GB dahili depolama seçenekleriyle potansiyel müşterilerin karşısına çıkıyor. microSD kart desteği sayesinde her iki akıllı telefonun hafızasına da 64 GB’ye kadar ekleme yapılabiliyor.

Kamera

Her iki telefonda da 13 megapiksel arka kamera ve 2 megapiksel ön kamera bulunuyor. Samsung’un akıllı kamera yazılımı da bu donanımı tamamlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Samsung Galaxy S4 İncelemesi

Android

Galaxy Round kutusundan Android 4.3 işletim sistemiyle çıkıyor. Bu da akıllı telefonun Samsung’un geçtiğimiz ay duyurduğu akıllı saati Galaxy Gear ile uyumlu olduğu anlamına geliyor. Galaxy S4 halihazırda Android 4.2.2 işletim sistemiyle çalışsa da, Samsung bu ay içinde akıllı telefonu Android 4.3’e yükseltmeye hazırlanıyor.

Renk seçenekleri

Samsung Galaxy Round sadece kahverengi renk seçeneğiyle görücüye çıkarken, Galaxy S4 sunduğu seçeneklerin çeşitliliğiyle küçük kuzenine fark atıyor. Siyah ve beyaz renk seçenekleriyle tanıtılan Galaxy S4’ün halihazırda mavi, mor, kırmızı, pembe ve kahverengi modelleri mevcut. Buna ek olarak, Samsung’un Galaxy S4 için farklı renklerde S View kapakları da bulunuyor.

Sonuç

Galaxy Round boyut ve gücünün meyvelerini sonuna kadar toplarken, farklı tasarımıyla da hemen göze çarpmayı başaran bir cihaz profili çiziyor. Ancak akıllı telefon hakkında daha somut bir yorumda bulunmak için cihazla fiziki olarak tanışmayı beklemek gerekiyor. Galaxy Round’un uluslararası pazara çıkışına kadar geçecek dönemde Galaxy S4’ün fiyatının biraz daha uygun hale gelmesi ve daha tercih edilesi bir seçenek olması muhtemel gözüküyor.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER