Dosya

Samsung Galaxy Round ve Galaxy Note 3 karşı karşıya

Samsung’un geçtiğimiz ayın başında tanıttığı Galaxy Note 3’ün piyasaya çıkmasından kısa bir süre sonra şirket, yeni akıllı telefonu Galaxy Round’u duyurdu. Dünyanın kavisli ekran barındıran ilk akıllı telefonu unvanını taşıyan ve ilk etapta sadece Samsung’un ana vatanı Güney Kore’de satışa sunulacak olan Galaxy Round’un Galaxy Note 3 ile çok sayıda ortak noktası bulunuyor. İki akıllı telefon arasındaki benzerlik ve farkları sizler için sıraladık.

samsung-galaxy-round-vs-galaxy-note-3-101013

Ekran

Galaxy Round’un ekranı kavisli olması dışında Galaxy Note 3’ün ekranıyla aynı özelliklere sahip. 5.7 inç Full HD ekranlar aynı çözünürlük oranını paylaşırken, her iki modelde de bulunan Super AMOLED teknolojisi sayesinde 16 milyon rengi doğal biçimde görmek oluyor. Galaxy Round’un kavisli ekranıysa cihazın en karakteristik özelliği konumunda.

Tasarım

Boyut bakımından neredeyse aynı olan Galaxy Round ve Galaxy Note 3 için sadece birkaç milimetrelik farklardan söz edilebilir. Galaxy Note 3 151.2 x 79.2 x 8.3 mm.’lik boyutlara sahipken, Galaxy Round 151.1 x 79.6 x 7.9 mm. boyutlarıyla geliyor. İki akıllı telefon teraziye koyulduğu zaman da aradaki fark oldukça küçük. Daha ağır basan Galaxy Note 3’ün 168 gramlık ağırlığına karşı Galaxy Round tartıda 154 gram çekiyor.

Kamera

Kamera da iki akıllı telefonun ortak noktaları arasında yer alıyor. Her iki cihazda da 13 megapiksel arka kameraya 2 megapiksel ön kamera eşlik ediyor. Her iki modelin arka kamerasında da LED flaş ve otomatik odaklama özelliği bulunuyor. Galaxy Note 3 ve Galaxy Round’un kamera modları arasında da bir farklılık yok. Her iki cihazda da Drama Shot, Güzel Yüz, Spor, Golf, HDR, Panorama ve Surround çekim modları mevcut.

S Pen

Galaxy Note serisinin alamet-i farikası olarak tanımlanabilecek S Pen isimli özel kalem bu seriye özgü kalmayı sürdürüyor. Galaxy Round’da bir S Pen bulunmuyor.

İşlemci ve Bağlantı

Android 4.3 Jelly Bean işletim sistemiyle kutudan çıkan her iki akıllı telefonda da dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 işlemci yer alıyor. Ancak Galaxy Note 3’ün Türkiye’de satılan versiyonunda Exynos 5 Octa işlemcinin kullanıldığını belirtmekte fayda var. 3 GB RAM barındıran Galaxy Round ve Galaxy Note 3’te alışılagelmiş bağlantı seçenekleri Wi-Fi, NFC ve Bluetooth 4.0 yer alıyor.

Pil ve Depolama

Galaxy Note 3 3200 mAh kapasiteli pili ile Galaxy Round’un 2800 mAh kapasiteli piline üstünlük sağlıyor. Ancak bu farkın günlük kullanımda çok büyük bir uçurum yaratmayacağının altını çizmek gerekiyor. Galaxy Note 3’te 32 ve 64 GB olmak üzere iki farklı dahili depolama seçeneği sunan Samung, Galaxy Round’da ise sadece 32 GB seçeneğine yer veriyor. microSD yuvası sayesinde her iki akıllı telefona da maksimum 64 GB’lık bir hafıza desteği yapılabiliyor.

Fiyat

Galaxy Round’un küresel pazardaki yerini ne zaman alacağı şu an için bilinmiyor ancak Samsung akıllı telefonun Güney Kore’deki satış fiyatını 1.09 milyon won olarak belirlemiş durumda. Bu rakam 1962 TL’ye tekabül ederken, Galaxy Round’un Türkiye’deki satış fiyatının Galaxy Note 3’ün 2199 TL’lik fiyatına biraz üstünde olması muhtemel gözüküyor.

Sonuç

Galaxy Note 3 ve Galaxy Round boyut, kamera, işlemci ve ekran çözünürlüğü gibi pek çok alanda benzer özellikler taşıyor. Galaxy Round’da ana ekran kapalı olsa bile tarih, zaman, cevapsız çağrı ve pil durumunu kontrol etmeye yarayan Roll Effect ve telefonu sallayarak ekranla etkileşime geçmeyi sağlayan Gravity Effect gibi özellikler bulunurken, Note 3 de S Pen ve daha büyük pili ile avantaj kazanıyor. Kavisli ekran deneyimi yaşamak isteyenler için Galaxy Round daha cazip bir seçenek olarak ön plana çıkarken, geleneksel ekran  tasarımından şaşmayanlar için Galaxy Note 3 daha mantıklı bir seçenek olarak göze çarpıyor.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER