Manşetler

Samsung’un kıvrık ekranlı akıllı telefonu Galaxy Round yolda

Samsung’un kavisli ekrana sahip bir akıllı telefonun yolda olduğunu açıklamasının ardından yeni detaylar geliyor. Güney Kore’de yayınlanan Asiae ve diğer yayın organları tarafından açıklanan bilgilere göre Samsung kıvrık ekranlı akıllı telefonunu Galaxy Round olarak adlandıracak ve bu telefon 10 Ekim tarihinde tanıtılacak.

samsung-galaxy-round-dedikodu-081013

Samsung’un mobilden sorumlu stratejik pazarlama şefi D.J. Lee’nin kavisli ekrana sahip akıllı telefonu ekim ayında Güney Kore’de çıkaracaklarına yönelik açıklama yapması telefonun kesinlikle gelmekte olduğunu gösteriyor. Ancak cihazın teknik özellikleri ve kesin olarak ne zaman piyasaya çıkacağı şu an için bilinmiyor.

Telefonun cam yerine plastikten üretileceği, böylelikle Samsung’un üretimi de bir hayli ucuza getireceği söyleniyor. Ayrıca telefon plastik yapısı sayesinde daha sağlam olacak.

Asiae’nin belirttiğine göre Galaxy Round Güney Kore’de 933 dolar gibi bir fiyattan satılacak. Mevcut akıllı telefonların 750 dolar civarındaki fiyatının yanında bu yurt dışı fiyatı biraz daha yüksek duruyor. Ancak cihazın Galaxy Note 3 gibi popüler cihazınkine eşdeğer teknik özellikler barındıracağı söyleniyor. Bu durumda söz konusu fiyat biraz daha anlaşılır karşılanabilir.

Haberin LG’nin kendi akıllı telefonları için esnek OLED ekranlar üreteceğini açıklamasının hemen ardından gelmesi de ilginç oldu. Bükülebilir ekranlar farklı tasarımlara sahip cihazlara kapı açacak gibi görünüyor.

İlgili >> Asiae

İLGİLİ HABERLER