Teknoloji

Samsung Galaxy Ring kullanıcılarına öğün ve diyet önerileri sunacak

samsung galaxy ring

Samsung Galaxy Ring, 2024 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2024) gözler önüne çıksa da, yetenekleri konusunda pek fazla bilgi verilmemişti. Ancak Güney Kore kaynaklı bir haber sayesinde akıllı yüzüğün en önemli özelliklerinden birinin “öğün planlama” olduğu ortaya çıktı.

Habere göre, söz konusu özellik için Samsung’un Mobil Deneyim (MX) ve Ev Aletleri birimleri birlikte çalışıyor. Böylelikle Samsung Food platformu akıllı yüzüğü kullanarak öğün ve diyet önerilerinde bulunabilecek.

Galaxy Ring, kullanıcıların gün içindeki aktivitelerini takip edecek. Ardından yapay zeka vizyonuna sahip akıllı bir Samsung buzdolabına bağlanan Samsung Food da kalori tüketimine ve vücut kitle indeksine dayalı diyet önerileri sunacak.

Samsung fırının da bağlı olduğu gerçek fütüristik bir evde cihaz, pişirme sıcaklığını ve süresini buna göre uygulayacak ve malzemeler de Samsung e-Food merkezi aracılığıyla teslim edilebilecek.

Bunların hepsi teoride kulağa hoş geliyor. Ancak gerçek şu ki, bu ürün ve hizmetlerin çoğu hâlâ yalnızca Güney Kore’de mevcut ve cihazların maliyeti çok yüksek. Bununla birlikte bu özelliğin kullanıma sunulmasıyla birlikte bir kartopu etkisi yaratması ve diğer şirketlerin de benzer özellikler sunması şaşırtıcı olmayacaktır.

Samsung Galaxy Ring büyük ihtimalle temmuz ayının sonlarında çıkacak

Samsung Food hâlihazırda 104 ülke ve bölgede kullanılıyor. Platform, Samsung’un 2019’da satın aldığı yemek tarifleri paylaşılan Whisk uygulamasının takipçisi niteliğinde. Samsung Galaxy Ring büyük ihtimalle temmuz ayının sonlarında satışa sunulacak.

H

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER