Manşetler

Samsung’dan Avrupa ve Asya pazarlarına özel Galaxy S III türevi: Galaxy Premier

Samsung’un bir akıllı telefonu her türlü pazara uyarlama girişiminin bir ürünü de Samsung Galaxy Premier oldu. Galaxy S III’ün görünümünü taşıyan buna karşılık daha düşük profilli teknik özellikler barındırıyor. Avrupa ve Asya pazarları için geliştirilmiş olan bu üründe 4.65 inç’lik, 1280 x 720 piksel çözünürlüklü ekran yer alıyor.

Samsung Galaxy Premier’de 1.5 GHz’lik çift çekirdekli OMAP 4470 işlemci, 1 GB RAM ve 8 megapiksel kamera yer alıyor. Samsung’un son zamanlarda çıkardığı diğer cihazlarında olduğu gibi Galaxy Premier de TouchWiz 4.0 kullanıcı arayüzü ve Android 4.1 Jelly Bean barındırıyor. Öte yandan cihazın 3G desteği de bulunuyor. Aslına bakarsanız Samsung Galaxy S II ile Galaxy R arasındaki ilişkiyi Galaxy S III ile Galaxy Premier arasında kurmak da mümkün. Galaxy R da Avrupa ve Asya pazarları için çıkarılmış, Galaxy S II’nin biraz altında ancak yine onun kadar iddialı özellikler barındıran bir cihaz olarak dikkat çekmişti.

Samsung Galaxy Premier’in kasım ayında Ukrayna’da piyasaya çıkması bekleniyor. Bunu ilerleyen zamanlarda Güneydoğu Asya, Çin ve Güney Kore’nin de izlemesi bekleniyor. Galaxy Premier’in Türkiye’de de piyasaya çıkmasını beklemek herhalde çok da yanlış olmaz.

İlgili >> Engadget, Samsung Ukrayna

İLGİLİ HABERLER