Teknoloji

Samsung Galaxy P ile parmak izi tarayıcısını ekrana entegre edebilir

samsung galaxy p
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Galaxy P ve Galaxy R serisi akıllı telefonları Çin’de piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Şirketin bu hazırlıklarına dair ilk bilgiler geçtiğimiz temmuz ayında gündeme gelmişti. Galaxy R serisinin hangi segmentte konumlanacağı henüz bilinmese de, Galaxy P serisinin orta segmentte konumlanması oldukça muhtemel görünüyor. İnternete sızan son bilgilere göre, Güney Koreli şirket Galaxy P’de dikkat çekici bir özelliği ilk kez sunacak.

Samsung Galaxy P serisinin ilk telefonunun Galaxy P1 adını taşıması bekleniyor. Hâli hazırda telefonun özellikleri konusunda ortada somut bilgiler bulunmuyor. Ancak cihazın orta segmentte konumlanmış olması, Exynos yonga setine 3 veya 4 GB RAM’in eşlik etmesini muhtemel kılıyor. Çin pazarının hedef olarak seçilmesi ise çift lensli arka kamera modülünü olası bileşenler arasına ekliyor. Samsung’un çentiksiz ekran geleneğinin Galaxy P’de de sürmesi öngörülüyor.

Samsung Galaxy P serisinde sunulacak dikkat çekici özellik ise ekranda gizli. Akıllı telefonun parmak izi tarayıcısının ekrana entegre biçimde sunulacağı söyleniyor. Eğer bu iddia gerçeğe dönüşürse, Galaxy P1 şirketin tarihinde ayrıcalıklı bir noktaya yerleşecek.

Samsung Galaxy P serisinin çıkışı konusunda henüz ortada somut bir işaret bulunmuyor. Serinin Çin dışına açılması ise şimdilik pek ihtimal dahilinde görülmüyor.

İLGİLİ HABERLER