Manşetler

Samsung GALAXY NX değiştirilebilir lensler ve Android ile birlikte geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, Londra’da düzenlediği Samsung Premiere 2013 etkinliğinde daha önce dedikoduları çıkan Samsung GALAXY NX’i tanıttı. Değiştirilebilir lensli, 3G/4G LTE mobil geniş bant desteği ve Wi-Fi bağlantısı barındıran, aynı zamanda Android ile çalışan bu makinede 20.3 megapiksel APS-C sensör ve Geliştirilmiş Hibrit Otomatik Odak (AF) Sistemi bulunuyor. Cihazın arkasındaki ekran Android 4.2 Jelly Bean’i tümüyle kontrol etmeyi sağlıyor. Google Play üzerinden Android cihazlarına indirilebilen tüm uygulamalar bu makineye de indirilebiliyor.

samsung-galaxy-nx-android-200613-1

Galaxy NX 1/6000 saniye deklanşör hızı, saniyede 8.6 çerçeve hızında çekim yeteneği ve değiştirilebilir lenslerle DSLR esnekliği sunan bir ürün. DRIMe IV Görüntü İşaret İşlemcisi sayesinde hız ve doğruluk sağlanıyor, ayrıca sadece iki değil, üç boyutlu görüntülerin çekilmesi için de gerekli işlemci gücü sağlanmış oluyor.

Samsung’un “True 3D Creator”, yani “Gerçek 3D Yaratıcısı” olarak adlandırdığı yazılım tabanlı özellik sayesinde kullanıcılara hem fotoğrafları hem de videoları üç boyutlu olarak çekme fırsatı veriliyor. Bunun için Samsung 45mm 2D/3D lens gerekiyor, bu da GALAXY NX’in gövdesinden bağımsız olarak satın alınabiliyor.

Samsung Galaxy S4’te yer alan Hikaye Albümü ve Fotoğraf Tavsiye özellikleri GALAXY NX’te de karşımıza çıkıyor. Samsung Galaxy Camera’da olduğu gibi GALAXY NX’te de otuzun üzerinde Akıllı Çekim modu bulunuyor. Belirlenen ayarlar, daha sonra kullanılmak üzere saklanabiliyor.

Açılır flaş, 802.11a/b/g/n çift bant Wi-Fi, Bluetooth 4.0 (LE), entegre GPS, GLONASS ve A-GPS desteği, ivmeölçer, pusula, jiroskop, yakınlık sensörü gibi teknik unsurlara sahip olan makinenin içinde 2 GB RAM ve 16 GB dahili bellek bulunuyor. microSD kart yuvasıysa 64 GB’ye kadar kapasite sunan kartları destekliyor.

Samsung GALAXY NX’in fiziksel özelliklerinden de bahsetmeden geçmeyelim. 136.5 x 101.2 x 25.7 (37.65) mm.’lik boyutlara sahip olan makinenin pilsiz ağırlığı 410 gr., standart pilli ağırlığı ise 495 gr. olarak veriliyor.

samsung-galaxy-nx-android-200613-2

İlgili >> SlashGear

[Görsel – SlashGear]

İLGİLİ HABERLER