Manşetler

Samsung Galaxy cihazları Nougat güncellemesini ne zaman alacak?

galaxy s7 nougat

samsung galaxy nougatBu ayın ortalarında Samsung Galaxy S7 ve S7 edge için Android Nougat güncellemesinin dağıtımına başlayan Samsung Türkiye, diğer cihazlarla ilgili yol haritasını da detaylı şekilde açıkladı. Şirketten yapılan duyuruda, hangi Galaxy modellerinin Nougat güncellemesini alacağı ve planlanan yayın tarihleri yer alıyor.

Samsung Türkiye’nin belirttiğine göre, şu anda Galaxy Note 5, S6 Edge+, S6 ve S6 Edge modelleri için testler sürüyor. S6 ve S6 Edge’in önümüzdeki pazartesi günü, Note 5’in gelecek ayın başlarında, S6 Edge+’ın ise mart ayı ortalarında Android 7.0’a güncellenmesi bekleniyor.

Daha sonra Galaxy A (2016) serisi cihazların güncellemelerine başlanacak. Sırasıyla A3, A8, A5, A7 ve A8 (çift SIM) modelleri nisan ve mayıs aylarında güncellemeyi alacak. Yaz ortalarında ise Galaxy A (2015) serisi telefonlar ve Galaxy J serisi cihazların güncellemeleri planlanıyor. Galaxy J7 Prime ise yaklaşık on ay sonra, kasım ortalarında güncelleme alacak gibi görünüyor.

Samsung Türkiye’nin paylaştığı tabloda Android tabletlerle ilgili detaylar da yer alıyor. Şu sıralar Galaxy Tab S2’nin yeniden düzenlenmiş versiyonu için Nougat testleri gerçekleştiriliyor. Orijinal ve yenilenmiş S2 tabletlerin mayıs ayı içinde güncellemeyi alması beklenirken, Galaxy Tab A tabletler için de Nougat güncellemesi için Temmuz 2017 işaret ediliyor.

Samsung, planlanan tarihlerde değişiklikler olabileceğini belirtmekten de geri durmuyor.

Samsung Galaxy Nougat güncelleme takvimi

samsung galaxy nougat

İLGİLİ HABERLER