Manşetler

Samsung Galaxy NotePRO 12.2 inç ile büyük tablet ekranında kapasitif kalem deneyimi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Las Vegas’ta düzenlenen CES 2014’te beklenen ürünlerinden bir tanesi olan 12.2 inç Galaxy NotePRO’nun duyurusunu gerçekleştirdi.

samsung-galaxy-notepro-1-07011412.2 inç Galaxy NotePRO’da 2560 x 1600 piksel çözünürlüklü ekran, S-Pen kapasitif kalem, LTE desteği, 8 megapiksel arka kamera, 2 megapiksel ön kamera, 3 GB RAM, 32 GB / 64 GB dahili depolama, 9500 mAh kapasiteli batarya ve Android 4.4 KitKat gibi başlıca teknik özellikler bulunuyor.

Tabletin işlemcisi satın alınan ülkeye göre değişiklik gösterecek. Wi-Fi ve 3G destekli modellerde Exynos 5 Octa işlemci yer alacak, buna karşılık 4G destekli versiyon dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 yongaset barındıracak.

S Pen sayesinde S Finder ve Action Memo gibi akıllı işlevler de kullanılabilecek. Ayrıca Galaxy NotePRO ile birlikte çeşitli uygulamalar, içerikler ve servisler de ön yüklü olarak gelecek.

Samsung yıllardır büyük ekranlı telefon pazarında yaptığı öncülüğü daha büyük ekranlı tablet pazarında da tekrarlamak istiyor. 12.2 inç gibi daha büyük bir boyut sayesinde kullanıcılara film izlerken veya internette gezinirken daha fazla görüntüleme alanı sunulmuş olacak. Tabii ki, büyük boyut taşınabilirliğe biraz olumsuz etkide bulunacak.

Samsung Galaxy NotePRO’nun gövdesi 295.6 x 204 x 7.95 mm.’lik boyutlara sahip, bu da karşımızda ince ve hoş görünümlü bir tablet olduğunu gösteriyor. Ancak 750 gr. (sadece Wi-Fi) ve 753 gr. (3G/LTE) ağırlık değerleri tableti tek elle tutmanın biraz yorucu olacağını gösteriyor.

Samsung Galaxy NotePRO 2014’ün ilk çeyreğinde dünya çapında piyasaya sunulacak.

İlgili >> Samsung Tomorrow

İLGİLİ HABERLER