Teknoloji

Samsung Galaxy Note serisinin geleceği için yeni iddia

samsung galaxy note

Samsung Galaxy Note serisinin akıbeti son zamanlarda teknoloji dünyasının merak ettiği konular arasında bulunuyor. Çıkan haberlerde genellikle Note serisi için yolun sonu geldiği öne sürülse de, Yonhap News sitesinin haberinde Samsung’un yeni bir Galaxy Note serisi cihaz hazırlığı içinde olduğu belirtildi.

Samsung’un Note serisinin en belirgin özelliği olan S Pen’i S21 serisine ve yeni katlanabilir telefonlarına getireceğine dair haberler bir süredir gündemdeydi. Şirketin Note serisinin geliştirilmesi için ayırdığı kaynakları yeni katlanabilir telefonuna aktardığı belirtilmişti.

Samsung’un akıllı telefon şefi TM Roh kısa süre önce Note serisinin en sevilen bazı özelliklerini diğer Galaxy cihazlarına getireceklerini açıklamıştı. Roh’un açıklamasında S21 ve S Pen isimleri doğrudan geçmese de, sözleri dolaylı bir doğrulama olarak kabul edilmişti. Yonhap’a konuşan Samsung yetkilisi ise Roh’un sözlerinin Galaxy Note serisinin sonu olarak yorumlanmaması gerektiğini belirtti.

Samsung Galaxy Note serisine kısa vadede yeni cihazların katılması için bir ışık doğsa da; bu serinin uzun ömürlü olacağı konusunda bir garanti vermiyor. Bazı haberlerde Samsung’un diğer cihazlarda S Pen için Note serisindeki kadar pürüzsüz bir entegrasyon sunmayacağı belirtiliyor. Örneğin, Galaxy S21 Ultra’da S Pen’i yerleştirmek için bir yuvanın olmayacağı söyleniyor. Katlanabilir telefonlarda ise desteğe rağmen cihazın kutusundan S Pen çıkmayabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER