Manşetler

Samsung Galaxy Note II Ön İnceleme (video eklendi)

Samsung’un geçtiğimiz ağustos ayı sonunda IFA 2012’de tanıttığı Galaxy Note II Türkiye’de de piyasaya çıkıyor. Ürünün Türkiye lansmanı İstanbul’da düzenlenen bir etkinlikle gerçekleştiriliyor. Biz de bu etkinlikte Galaxy Note II’yi test etme fırsatı bulduk. Samsung Galaxy Note II’nin ekranı birinci nesil modele göre, köşeden köşeye çok az uzamış durumda. 5.5 inç’lik, 1280 x 720 piksel çözünürlüklü bir ekran karşımızda duruyor. Ekranın uzunluğu büyüse de, en-boy oranının 16:9 olması cihazın rahat bir şekilde tutulmasını sağlıyor. Tabii ki, ekranın etrafındaki bölgenin mümkün olduğu kadar dar tutulmuş olmasının da cihazın kapladığı alanın küçülmesinde ve daha rahat bir şekilde tutunmasında ve taşınmasında etkisi var.

samsung-galaxy-note-ii-on-inceleme-15

Samsung Galaxy Note II’nin Super AMOLED HD ekranı parlak ışık altında oldukça iyi görüntü veriyor. Aynı şekilde görüş açısı da oldukça iyi. Tabii ki, bu cihazın en önemli özelliği S Pen adı verilen kalemi. Daha önce olduğu gibi kendisi için yapılmış özel bir yuva içinde saklanan bu kalem S Not uygulaması aracılığıyla ekran üzerinde not alma ve çizim yapma imkanı sunuyor. S Not uygulaması birinci nesil modele göre daha da zenginleştirilmiş, artık matematiksel fonksiyonları tanıyor, ekrana elle gelişigüzel çizilen şekilleri sanki cetvelle çizilmiş hâle getiriyor. Kalemin doğruluğu, tepkiselliği yine üst seviyede, sanki bir not defterine yazma hissini tadıyorsunuz.

S Pen’in yeni bir uygulaması olan Air View da oldukça kullanışlı. Varsayılanda açık olan bu özellik sayesinde video uygulamasında veya S Planner takvim uygulamasında genel görünümde pek fazla ayrıntısı belli olmayan unsurların detaylarını S Pen’i ekranda, ilgili bileşenin üzerinde havada bekleterek almak mümkün oluyor. Aynı şekilde Air View sayesinde herhangi bir menü işlevinin veya herhangi bir ikonun ne işe yaradığını da görme fırsatı elde ediyorsunuz.

samsung-galaxy-note-ii-on-inceleme-01
Samsung Galaxy Note II’nin tasarımında Galaxy S III’ün çizgisi korunmuş, kenarları kavisli, ince, görünüş açısından Galaxy S III’ten çok farklı olmayan bir cihaz karşımızda duruyor. Android 4.1 Jelly Bean ile yüklü gelen cihazda TouchWiz kullanıcı arayüzü de mevcut. Samsung Galaxy S III’te yer alan S Voice ve bunun gibi uygulamalar, bunun yanı sıra su birikintisi efektli kilit ekranı da Galaxy Note II’nin varolan unsurları arasında yer alıyor. Cihazın 8 megapiksel kamerası 1080p HD video kayıt yeteneğine sahip, Galaxy S III’teki gibi sürekli çekim modu da bulunmakta. Cihazın dört çekirdekli 1.6 GHz’lik Exynos işlemcisi ve 2 GB RAM sayesinde cihazda oldukça iyi bir performans sunuluyor, kullanıcı deneyimi üst seviyede.

Samsung Galaxy Note II ile ilgili olarak söyleyeceğimiz ilk sözler bunlar. Cihazın ilerleyen günlerde yapmayı planladığımız detaylı incelemesinde S Pen uygulamaları, cihazın performansı, kamerasıyla çekilen fotoğraf ve videolarla ilgili daha detaylı bilgileri vermeyi amaçlıyoruz. Bu arada cihazın ön inceleme videosu da ilerleyen saatlerde bu yazıya eklenmiş olacak. Kısa bir süre sonra bu sayfayı tekrar ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Galeri: Samsung Galaxy Note II Ön İnceleme
[nggallery id=1086]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER