Teknoloji

Samsung Galaxy Note için CyanogenMod 9 çalışmaları sürüyor, deneysel sürüm yayınlandı

samsung-galaxy-note-inceleme-00003CyanogenMod 9’un farklı Android cihazlarında çalıştırılması için gayri resmi çalışmalar da oluyor. Örneğin Team Hacksung ekibi Samsung Galaxy Note’u CyanogenMod 9 ROM’uyla çalıştırmak için gayret ettiğini ilan etti. Ayrıca ekip deney amaçlı bir sürüm bile hazırlamış, ancak bu noktada yazılımcılar ve deneyimli kullanıcılar dışında ROM’un cihazlara yüklenmesi tavsiye edilmiyor. Yine de, atılan bu adım kararlı ve kullanışlı bir ROM’un elde edilmesinde büyük bir önem taşıyor.

ROM ile ilgili olarak dile getirilen sorunların kaydı bir hayli uzun. Medya işleme ve telefon hoparlörü bir sorun olmayı sürdürüyor. İkinci sürümde çözülmüş çeşitli sorunlar da yok değil, ancak ROM’un geliştirme çalışmaları sürerken yeni sorunlar da keşfediliyor gibi görünüyor.

Deneysel sürümlerin ardından bu çalıştırma girişimi gecelik faza giriş yapacak, yani her gece yeni bir sürüm çıkarılacak, yazılımcılar da ROM’un sorunlarına çeşitli çözümler bulmaya çalışacak. Anlayacağınız üzere riskler devam ediyor, birkaç ay beklemekte fayda var. Yine de, sabırsızsanız, her türlü sorunun farkındaysanız ve Galaxy Note’unuzu feda etmeyi göze alıyorsanız, aşağıdaki ilgili bağlantıyı takip edip Cyanogen Mod 9 ROM’unu cihazınıza yükleyebilirsiniz.

İlgili – XDA-Developers
İlgili – Team Hacksung

İLGİLİ HABERLER