Teknoloji

Samsung Galaxy Note GT-N5100 dört çekirdekli Exynos işlemcili bir tablet olabilir

Benchmark veri tabanları gelecekte karşımıza çıkması muhtemel cihazlar hakkında önemli ipuçları içerebiliyor. İşte yine böyle bir örnekle karşı karşıyayız. Henüz duyurusu yapılmayan GT-N5100 kod numaralı bir Galaxy Note cihazına ait benchmark sonuçlarına bir popüler benchmark aracı GLBenchmark’ın veri tabanında rastlandı.

Söz konusu sonuçlara göre bu cihaz daha çok Exynos 4 Quad olarak bilinen 1.6 GHz Exynos 4412 barındırıyor. Bu işlemci şu anda Galaxy Note II’de bulunuyor. Tabletin 1280 x 800 piksel ekran çözünürlüğü Galaxy Note 10.1’in ekranının çözünürlüğüyle örtüşüyor. Ancak Samsung’un daha yeni piyasaya sürdüğü Galaxy Note 10.1’e rakip yeni bir ürün çıkarmasını beklemiyoruz. Bu durumda geriye 6-8 inç arasındaki bölüm kalıyor, nitekim Samsung’un Galaxy Note serisine bu aralıkta bir ürün kazandırmak istediği de uzun zamandır konuşuluyor. Bu arada GT-N5100’in Android 4.1.2 ile çalıştığı da benchmark sonuçları arasında yer alıyor.

Samsung’un gelecek yılın başında, ya CES’te ya da MWC’de yeni bir tablet ürünü duyurması bekleniyor. Muhtemelen Galaxy Note serisine de bir yeni ürün gelecektir. Bakalım, bu ürün son günlerde dedikodusu yapılan 6.3 inç’lik cihaz mı olacak, yoksa 7 inç’lik daha büyük bir Galaxy Note tableti mi göreceğiz?

İlgili >> SamMobile, GLBenchmark

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER