Teknoloji

Samsung’un IFA 2014 sürprizi Galaxy Note Edge oldu

samsung-galaxy-note-edge-030914-Galaxy Note Edge Gorsel (1)

Samsung geçen yılın başında düzenlenen CES 2013’te kavisli, esnek ekrana sahip prototip cihazını göstermişti. O cihaz bir kenara doğru kıvrılan ve kenara taşan ekranıyla gelecekten fırlamış gibi görünüyordu. Söz konusu cihaz yaklaşık bir buçuk yıl sonra Galaxy Note Edge olarak karşımıza çıktı.

Ekranın kavisli bölümü telefonun sağ kenarını kaplayacak şekilde kenara doğru taşıyor ve telefonun ana görüntü alanından bağımsız şekilde işliyor, kullanıcılara uygulamaları başlatacakları veya bilgi gösteriminde bulunabilecekleri özel bir alan sunuyor, üstelik bunu ekranın üstü kapakla örtülü olduğunda bile yapıyor. Kavisli alan ikinci bir bildirim alanı olarak işliyor, böylelikle video izlerken bildirimleri almaya devam ediyorsunuz.

Galaxy Note Edge’in içinde Note 4’tekiyle aynı bileşenler bulunuyor. En büyük fark 5.7 inç yerine 5.6 inç ekranın bulunması, bunun dışında ekran çözünürlüğü de Quad HD, yani 2560 x 1440. 16 megapiksel arka kamera, kalp hızı ölçer, parmak izi okuyucusu gibi özellikler Galaxy Note Edge’de mevcut.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER