Teknoloji

Samsung Galaxy Note Edge’in satışa sunulacağı ülkeler açıklandı, listede Türkiye bulunmuyor

samsung-galaxy-note-edge-030914-Galaxy Note Edge Gorsel (14)

Samsung geçtiğimiz eylül ayında Berlin’de düzenlenen IFA 2014’te kavisli ekrana sahip Galaxy Note Edge’i görücüye çıkarmıştı. Lansman etkinliğinin ardından yapılan açıklamada Galaxy Note Edge’in sınırlı sayıda üretilen konsept bir cihaz olacağı net biçimde ifade edilmişti. O dönemde Galaxy Note Edge’in Avrupa pazarında satışa sunulmayacağı iddia edilmiş olsa da, şirket bu iddiaların aksine bir hareket gerçekleştirerek cihazı Avrupa piyasasına süreceğini açıkladı.

Ancak Galaxy Note Edge’in Avrupa piyasasındaki varlığı sınırlı olacak. Kısacası eski kıtaya çok fazla sayıda cihaz sevk edilmeyecek. Avrupa fiyatı 899 avro olarak belirlenen Galaxy Note Edge; Almanya, Birleşik Krallık, Hollanda, Danimarka, İsveç, Norveç, Finlandiya, Fransa, İtalya, İspanya, Lüksemburg, Polonya, Avusturya ve Portekiz’de satışa sunulacak. Galaxy Note Edge’i bu ülkelerde yılbaşından önce piyasaya sürmeye hazırlanan Samsung, böylelikle Galaxy Note Edge’in bir yeni yıl hediyesi olarak tercih edilmesini sağlamayı amaçlıyor.

Listede Türkiye’nin bulunmaması hayal kırıklığı yaratsa da, bu durumu sürpriz olarak nitelemek pek mümkün değil. Zira Samsung Türkiye yetkilileri geçtiğimiz eylül ayından bu yana Galaxy Note Edge’in Türkiye’de satışa sunulmayacağını açıkça dile getiriyordu.

Samsung Galaxy Note, Avrupa pazarına ek olarak Rusya, Kazakistan, Hindistan, Nepal, Singapur ve Avusturalya’da satışa sunulacak. Akıllı telefonun ABD, Güney Kore ve Japonya’da piyasaya sürüleceği ise çok önceden duyurulmuştu.

İLGİLİ HABERLER