Teknoloji

Samsung Galaxy Note 9 için yeni bir ipucu daha ortaya çıktı

samsung galaxy note 8
Samsung Galaxy Note 9
Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 9, büyük ihtimalle ağustos ayında gözler önüne çıkacak. Ancak akıllı telefonun varlığına dair ilk somut işaret sonunda ortaya çıkmış gibi görünüyor.

Galaxy Club’da yer alan habere göre, Samsung 12 Mart’ta Note 9 isminin ticari marka hakları için başvuru gerçekleştirdi. Akıllı telefonun ağustostan önce piyasaya çıkması beklenmese de, yapılan başvuru Samsung’un Note 9 için planlarını işletmeye başladığını gösteriyor.

Samsung şubat ayının sonunda Barselona’da tanıttığı yeni amiral gemisi telefonları Galaxy S9 ve S9+’ı pek çok ülkede piyasaya çıkardı. Vakit kaybetmeden telefonunu değiştirmeyi düşünenlerin önündeki ilk seçenek S9 ve S9+ olacak gibi görünse de, Note 9’un da kendisine ayrıcalık sağlayan yönlerinin olacağını unutmamak gerekiyor.

Note 9’un S Pen geleneği sürdürmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu da özellikle tasarım profesyonelleri için telefonu daha kullanışlı hâle getiriyor. Telefon üzerinde not almayı sevenler için de S Pen’in varlığı önemli bir tercih sebebi oluyor.

Akıllı telefonda parmak izi tarayıcısının entegre edilip edilmeyeceği hâlâ belirsizliğini koruyor. Samsung’un telefonda gelişmiş yüz tanıma özelliği sunabileceği de konuşulanlar arasında bulunuyor.

Samsung Galaxy Note 9’da Note 8’deki 3300 mAh kapasiteli pilden daha büyük bir pilin tercih edileceği söyleniyor. Android P ihtimali de Note 9’a dair heyecanı biraz daha artırıyor. Konuşulanların doğruluğunu görmek içinse biraz daha sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER