Teknoloji

Yeni Samsung Galaxy Note 9 taslağı farklı bir arka kamera tasarımını gösteriyor

samsung galaxy note 9Galaxy S9 ve S9+’ın tanıtımından bu yana Samsung cephesinde gözler Galaxy Note 9’a çevrilmiş durumda. Güney Koreli şirketin müstakbel amiral gemisi telefonuna dair dedikodu ve sızıntılar uzun süredir etrafta dolaşıyor. Bu dedikodu ve sızıntılarda genellikle birbirinin aynı özellikler ve unsurlar yer alsa da, bazıları diğerlerinden daha farklı bir yerde duruyor. İnternete yeni sızan bir Samsung Galaxy Note 9 taslağı da görsel açıdan daha farklı bir tercihi işaret ediyor.

OnLeaks rumuzlu güvenilir duyumcu Steve Hemmerstoffer tarafından paylaşılan ve Galaxy Note 9’a ait olduğu söylenen taslak tasarım, arka kameraya farklı bir yaklaşım getirmiş olmasıyla dikkat çekiyor. 91mobiles ile işbirliği içinde hazırlandığı söylenen taslakların temelinde Galaxy Note 9’a dair dedikoduların ve sızıntıların olduğu belirtiliyor.

Note 9, genel hatlarıyla geçtiğimiz yıl çıkan Note 8’den pek farklı olmayacak gibi görünüyor. Özellikle ön panel tasarımında bu benzerlik daha net biçimde fark ediliyor. Bu yoğun benzerliğe rağmen, ekranın üst ve altındaki çerçeve biraz daha incelmişe benziyor.

Taslak tasarımda telefonun kenarları da pek değişmemiş gibi görünüyor. Note 9’un alt kenarında da USB-C girişi, hoparlör ızgarası, 3.5 mm. kulaklık jakı ve S Pen kalemin yuvası bulunuyor.

Note 8 ve Note 9 arasındaki en büyük görsel fark olarak dikkat çeken kamera tasarımında, Samsung’un dikey kamera modülünden yatay kamera modülüne geçtiği görülüyor. Parmak izi tarayıcısı da söz konusu kamera modülünün altında yer alıyor.

Samsung Galaxy Note 9 tanıtımının 9 Ağustos itibarıyla gerçekleştirileceği söyleniyor. Şirketten henüz bu konuda resmi bir açıklama gelmese de, Apple’ın yeni iPhone’larına karşı avantaj sağlamak amacıyla tanıtımın bu tarihte düzenlenmesi muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER