Teknoloji

Samsung Galaxy Note 9 tanıtımı için 9 Ağustos ihtimali kuvvetleniyor

samsung galaxy note 9

samsung galaxy note 9Samsung Galaxy Note 9 ile ilgili dedikodular oldukça uzun bir süredir etrafta dolaşıyor. Bu dedikodulardan birinde cihazın tanıtım tarihi olarak 9 Ağustos işaret edilmişti. Akıllı telefonun ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC) tarafından onaylanmış olması, cihazın 9 Ağustos’ta tanıtılması ihtimalini kuvvetlendiren bir seçenek olarak değerlendiriliyor.

FCC belgesinde Galaxy Note 9 ismi görülmüyor. Ancak belgede yer alan SM-N960F, SM-N960X ve SM-N960F/DS model numaraları, Samsung’un daha önce Galaxy Note serisi için kullandığı model numaralarıyla örtüşüyor. Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen Galaxy Note 8’de SM-N950 model numarası kullanılmıştı.

FCC belgelerinde görülen model numaralarından birinin Galaxy Note 9’un çift SIM kartlı versiyonunu işaret ettiği de yapılan çıkarımlar arasında yer alıyor. Belgede kalemden bahsedilmiş olması da sözü edilen telefonun Note 9 olması ihtimalini güçlendiriyor.

FCC belgelerinde telefonun teknik özellikleri konusunda detaya rastlanmıyor. Dolayısıyla bugüne kadar konuşulan özelliklerin ve bileşenlerin doğru olup olmadığı konusunda bir şey söylemek şimdilik pek mümkün değil. Ancak FCC’ye onay başvurusunun nisan ayında yapılmış olması, son zamanlarda Samsung Galaxy Note 9 tasarımıyla ilgili olarak sızan detayların büyük kısmının gerçek olabileceğini düşündürüyor. Yine de, bu çıkarımların doğru olup olmadığını görmek için ağustos ayını beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER