Teknoloji

Samsung Galaxy Note 9 reklamı için iPhone ile tweet attı

samsung galaxy note 9 one ui 2.5

Teknoloji dünyasında görenleri hem şaşırtan hem de güldüren olaylarla karşılaşmak mümkün. Özellikle sosyal medyanın hayattaki yerinin belirginleşmesiyle birlikte bu tarz vakalarla daha sık karşılaşılıyor. Sosyal medyada yapılan dalgınlık ve hatalar, markalar için biraz utanç verici deneyimlere yol açabiliyor. Bu utanç verici deneyimi yaşayan son marka Samsung oldu. Şirketin Nijerya ofisi, Samsung Galaxy Note 9 için iPhone ile bir tweet atarak bu duruma en güncel örneklerden birini verdi.

Bu talihsiz eylemin Samsung Mobile’ın Nijerya ofisinin Twitter hesabında yaşanması, olayın etkisini biraz azaltıyor. Ancak bu durum yaşananın ilginçliğini geliştirmiyor. Note 9’un Super AMOLED sonsuz ekranının övüldüğü bir tweetin bir iPhone ile yazılmasının hem ilginç hem de eğlenceli olduğunu söylemek gerekiyor.

Bu tarz paylaşımlar, teknoloji dünyası için yeni bir şey değil. Özellikle marka elçisi olarak seçilen ünlü isimlerin birlikte çalıştıkları markayı övmek için iPhone’larını kullanarak tweet atması, daha önce de dönem dönem şahit olunan bir durum. Bu olaylara verilen tepkilerin olayların kendisinden daha eğlenceli olması da, hataların biraz daha fazla konuşulmasını sağlıyor. Samsung’un resmi hesabından gelen son hatayı gündeme taşıyan isim ise teknoloji dünyasının ünlü isimlerinden Marques Brownlee oldu.

Şirketler bu tarz olaylarda zaman zaman marka elçilerine anlaşmalarını ihlâl ettikleri için dava açabiliyor. Samsung Galaxy Note 9 için iPhone’uyla tweet atan talihsiz ve dikkatsiz Samsung çalışanının nasıl bir akıbetle karşılaştığı ise bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER