Teknoloji

Samsung Galaxy Note 9’da parmak izi tarayıcısını ekrana yerleştirebilir

samsung galaxy note 9Samsung parmak izi tarayıcısını ekrana yerleştirmek için uzun süredir yoğun bir mesai harcıyor. Ancak şirket henüz bu mesaisinin karşılığında ortaya somut bir ürün koymuş değil. Mevcut bilgiler ve internette dolaşan sızıntılar, Galaxy S9’da da parmak izi tarayıcısının ekranın içinde olmayacağını gösteriyor. Ancak Samsung Galaxy Note 9 ile beklenen değişimin gerçekleşmesi daha muhtemel görünüyor. İnternete sızan bir patent başvurusu da bu ihtimali yukarıya çekiyor.

Trusted Reviews’in haberine göre, Samsung’un patenti “Parmak İzi Sensörlü Elektronik Cihaz” adını taşıyor. Patent dosyasında dokunmatik bir ekrana ve parmak izi sensörlü elektronik cihazlardan özellikle bahsediliyor.

Akıllı telefonlarının ön panellerinin genellikle bölündüğünü ve parmak izi tarayıcısının ekrandan başka bir yere yerleştirildiğini hatırlatan Samsung, kullanıcıların daha büyük ekran isteğinin bu yerleşimi sorunlu hâle getirdiğini ve bu sorunun parmak izi tarayıcısını ekrana yerleştirerek çözülebileceğini belirtiyor.

Ancak parmak izi tarayıcısını doğrudan ekranın içine yerleştirmenin çok kolay olmadığı da daha önce anlaşılmıştı. Apple’ın iPhone X’da bunu gerçekleştirmeye çalıştığı, daha sonrasında ise tercihini Face ID’den yana kullandığı biliniyor. Samsung’un da S9 ile birlikte parmak izi tarayıcısını ekrana yerleştirebileceği belirtilse de, bu beklentinin gerçeğe dönüşmeyeceği şimdiden biliniyor.

Samsung Galaxy Note 9 yaz mevsiminde tanıtılabilir

Galaxy Note serisi telefonların tanıtımı genellikle yaz aylarında gerçekleştiriliyor. Dolayısıyla Samsung Galaxy Note 9 da yaz aylarında resmiyet kazanacak gibi görünüyor. Dolayısıyla telefonda parmak izi tarayıcısının nereye yerleştirileceğini görmek için biraz sabırlı olmak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER